İYİ Parti’nin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği çalıştayın son gününde olağanüstü kongre kararı alınırken, mevcut Genel Başkan Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

İddialara göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinden istifa ettiğini açıkladı.  Meral Akşener bu kararını şahsi Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu: "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Akşenir'in kamuoyuna bu kararı ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Akşener'in kararı akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmişte yaptığı açıklamaları getirdi. 

Balon 'pos' diye söndü....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce Meral Akşener ile ilgili önemli bir tespitte bulunmuştu. Soylu, "Siz Akşener'e bakmayın ben onu iyi tanırım. Aynı partide siyaset yaptık biz. Bir huyu vardır, bir şeyi 6 aydan fazla yürütemez. Hızlı başladı, yukarıdan aşağıya 'tak' diye düştü. Mitinglerine bin kişi, iki bin kişi gidiyor. Güya koskaca parti kurdu, Türkiye'yi başka bir tarafa götürecekti. Arkalarında da kimin olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bütün bunlarla birlikte şimdi bir balon 'pos' diye söndü. Çünkü eğer sırtını Amerika'ya verirsen, sırtını Avrupa'ya verirsen, onlardan medet umarsan… Sen Tayyip Erdoğan gibi sırtını millete ver, millete" diye konuşmuştu.

www.yeniakit.com.tr