İyi Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray, KRT TV'de yayınlanan, Çağlar Cilara'nın sunup yönettiği Haber Merkezi programının konuğu oldu.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, hükümeti doğrudan katil Esed'la temasa geçmeye ve terörle mücadeleyi Şam'la birlikte devam ettirmeye çağırdı.

Sırf muhalefetlik adına eleştirmek için yaptığı eleştirel açıklamaları büyük tepki topladı: 

Aytun Çıray'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bu operasyon ( Afrin) Rusya olmassa yapılmazdı.


"Hiç zaman kaybetmeden bu hükümet sağdan soldan değil Türk milletinden özür dileyip Esad'la masaya oturacak. Bizim sağlamamız gereken şey Suriye'nin hakikaten toprak bütünlüğüdür. Şam'la anlaşmalıyız 300 kilometresi Suriye'yle, o koridoru Şam'la birlikte terörden arıtmalıyız. Alt tarafı Şam arıtmalı, biz de kendi sınırımızı korumalıyız. Kalıcı çözüm işte budur. İyi Parti olarak sadece eleştirmekle kalmıyoruz, çözüm sunuyoruz."

"Çözüm 1: Dış politikayı, iç politika aracı ve bir seçim manipilasyonu olmaktan çıkarmak zorundayız. Derhal hükümeti buna davet ediyoruz. Dış politika megafonla yapılmamalı ve iç politikanın suistimali haline getirilmemeli."

"Çözüm 2: Derhal Esad'la doğrudan temasa geçilmeli. Türkiye, Esad'la anlaşarak, Şam'la işbirliği yaparak Suriye sınırını PYD, PKK ve her türlü terör örgütünden temizlemeli."

"Çözüm 3: Diplomasiye tekrar geri dönülmeli. Ve dünya önünde yeniden saygın yerimizi elde etmeliyiz. Bu üçüncü maddenin olması için İyi Parti'nin iktidara gelmesi gerekiyor."