İYİ Parti'nin Nevşehir'deki merkez, Gülşehir ilçesi ve Uçhisar ile Kalaba belde belediye başkan adaylarını düzenlenen törenle tanıttı.

Nevşehir Ticaret Borsası konferasn salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Aday tanıtım toplantısına; Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, İYİ Parti Nevşehir il başkanı Tuncay Karataş, İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan, İYİ Parti Gülşehir belediye başkan adayı Vahdi Arısoy, Uçhisar belediye başkan adayı Mehmet Türke, CHP'li ve İYİ Partili ilçe başkanları ve partililer katıldı.

İYİ Parti Nevşehir'de dört aday tanıtıldı.

Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan,

Gülşehir Belediye Başkan Adayı Vahdi Arısoy,

Uçhisar Belediye Başkan adayı Mehmet Türke,

Kalaba Belediye Başkan adayı İzzet Taştak 

İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Sayın vekilim, sayın İl başkanlarım, basınımızın Güzide temsilcileri ve Nevşehirli hemşerilerim hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Şahsıma adaylık için teklifte bulunulduğunda, sivil toplum örgütleriyle, Nevşehirli işadamlarıyla, Nevşehirli büyüklerim ile yol arkadaşlarımızla ve ailemle istişare edip olumlu sinyal aldıktan sonra teklifi kabul edip yola çıktık.

Nevşehir'e hizmet etmek için çıktığımız bu yolda adaylık süresince gösterdikleri gayretlerden dolayı şahsım adına il başkanlarımıza ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum.

Nevşehir'e yapacağımız hizmetlerden kısaca bahsetmek istiyorum. Nevşehir iş adamlarımızla aylık toplantıları düzenlenecek şu anda zor durumda olan sektörler incelenecek, Belediye olarak kendilerine her türlü yardımda bulunarak istihdam sorununu çözeceğiz. Yatırımcı işadamlarımıza her türlü arsa fizibilite çalışması ve gerekirse belediye ile ortak iş yapma teklif edilerek, işsizlik sorununu çözmeye gayret edeceğiz.

Mahalle muhtarlarımızla kendi mahallelerinde buluşup mahallesi'nin sorunlarını yerinde tespit ederek çözüme kavuşturacağız. Nevşehir'in en temel sorunlarından olan su kanalizasyon ve otopark sorununa el atarak en kısa zamanda altyapı çalışmalarıyla asbestli olan borular yenilenecek 2003 yılında gündeme getirilen Demirkazık'tan su getirme projesi gündeme alınacaktır.

Nevşehir belediye sporumuza günlük para tedarikleri ile değil kalıcı olarak gelir getirecek çözümler bulunacaktır. 1989-1990 yıllarından beri sürekli dolmuş hattı satılarak Nevşehirspor finanse edilmektedir. Nevşehirli iş adamları kaç defa yardım edecektir. Spor tesislerini genişleterek Nevşehir'de yetenekli genç futbolcuları Nevşehir belediye spora kazandırıp takviye ederek yolumuza devam edilecektir.

Karasoku-Herikli projesi Nevşehirimizde bulunan mühendis, mimar ve şehir plancısı arkadaşlarla yeniden düzenlenip, Nevşehirli müteahhitlerle görüşülerek inşaat sektörü canlandırılacaktır. Şu anda devam etmekte olan projeler olarak külliye inşaatı camii ve çevresindeki yer sıkı takip edilerek tamamlanacaktır. İsraf olarak gördüğümüz ve Çarşı esnafının zarar görmemesi için yeni belediye binasına taşınılmayıp merkezdeki binada hizmetlerimize devam edilecektir. TOKİ yeni sanayi Lale sanayi Nevşehirlerin gururla bahsedecekleri ve vazgeçemeyecekleri başkanları olmaya söz veriyorum. Önemli bir konuda Nevşehir belediyesinde çalışan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Kimsenin ekmeği ile oynamak gibi bir düşüncem asla olamaz. Başkanları olursam eğer herkes rahat olmalı ve kendini işine vermeli. Hemşerilerimizin talepleri karşısında en üstteki başkanından en alttaki çalışanı ne kadar muhatap olacağımız işte bu beni benim belediyem diyecekleri bir belediyecilik anlayışını hep birlikte inşa edeceğiz. Sözlerime son verirken hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor diğer parti adaylarına başarılar diliyorum sizleri Allah'a emanet ediyorum.

Program, aday ve katılımcıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber: Mustafa Ferveren