NEVŞEHİR(MHA) 13 Yıllık AK Parti hükümetinin ardından gerçekleştirilen 7 Haziran milletvekilliği seçimleri siyasi partilerin kadın kolları başkanlarının karnesini de gözler önüne koydu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de % 9 oranında oy kaybeden AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar ve yönetimi haliyle Nevşehir’de de karnesi zayıf olan başkanlar arasında yerini aldı. Nevşehir’de uzun yıllar süren Milletvekili çıkaramama hasretine son verebilmek için seçim sürecinde çalışan CHP Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski ve beraberindeki kadın kolları da tıpkı AK Parti kadın kolları başkanı gibi zayıf alan kadın siyasetçiler arasında idi. Seçim sürecinde ortalarda görünmeyen SP Kadın Kolları Başkanı Dilek Selvi, Nevşehir’in iki kadın il başkanından biri olan Prof. Dr. Meliha Atalay ve BTP İl Başkanı İkbal Şişman’da karnelerine bol zayıf düşen kadın siyasetçiler arasında yerlerini aldılar.

Öte yandan bir önceki seçime oranla il genelinde oyunu ciddi oranda artıran ve 13 yılın ardından Milliyetçi Hareket Partisinden 1 Milletvekilini meclise göndermeyi başaran Milliyetçi Hareket Partisinin kadın kolları başkanı Yıldız Gürbüz ise son seçimin en başarılı kadın kolları başkanı, yönetimi de en başarılı kadın kolları yönetimi oldular.