Nevşehir’in Ürgüp İlçesinde gerçekleştirilen 11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölge İstişare Toplantısına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini ziyaretlerinde kendilerini Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu karşıladı. Bakan Elvan’ın NEVÜ’yü ziyaretlerinde kendilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurbay Albay Yüksel Yiğit ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar eşlik etti.

Bakan Elvan ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, üniversitenin fiziki yapılaşması başta olmak üzere, bölüm, program, öğrenci ve personel sayısı hakkında kendilerine bilgi verdi. Rektör Bağlı  devam eden inşaat ve geleceğe dönük projeleri de aktararak, Bakan Elvan’a destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin ve Nevşehir’in kalkınmasına yönelik her türlü çalışmaya Bakanlık olarak desteklerinin devam edeceğini söyleyen Bakan Elvan,  NEVÜ yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Bakan Elvan ayrıca NEVÜ’nün modern fiziki yapılaşmasına hayran kaldığını dile getirerek çok hoşuna gittiğini ifade etti.

Rektör Bağlı ile bir süre görüşen, üniversitenin Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Bakan Elvan, daha sonra üniversiteden ayrıldı.