NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi genel merkezi tarafından Kozaklı ilçesinde düzenlenen Yüksek İstişare Kurulu Kampı sona erdi.

 Kamalak'tan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar 

Parti genel başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın yanı sıra Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Başkanlık divanı üyeleri ve bazı milli görüşçü iş adamlarının da katıldığı toplantının ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak 3 gün süren kampın sonuç bildirgesini açıkladı.

Kamalak, “Antalya Valiliği Suriyeli Vatandaşlarımızla ilgili bir karar aldı. Saadet Partisi olarak bizler bu kararı üzüntü ile karşılıyoruz. her şeyden önce bu karar aziz milletimizin misafirperverliği ile bağdaşmayan bir karardır. Zaten mağdur olmuş, bize sığınmış olan kardeşlerimizi perişan edecektir. Türkiye hem içeride, hem dışarıda tıkanmıştır. Türkiye dışarıda tıkanmıştır. Hiçbir zaman bu kadar yalnızlığa itilmemiştir. Hemen hemen tüm komşu ülkeleriyle kavgalı hale gelmiştir. Daha doğrusu Irak, Suriye ve Libya çökertilmiştir. Bu olumsuz tutumda Türkiye’de etkin rol oynamıştır. Neticede bu durumu fırsat bilen İsrail ilk defa Mescidi Aksa’ya kirli postalları ile girebilme küstahlığını gösterebilmiştir. Türkiye ne yazık ki içeride de tıkanmıştır. İşsizlik sürekli olarak artmaktadır. Oransal olarak bakıldığında % 6.6 dan, % 10.5 lere yani çift haneli rakamlara ulaşmıştır. Resmi rakamlara göre Ülkemizde 3 Milyon, gizli işsizlerde buna eklendiğinde 6 Milyon insanımızın işsiz olduğu gözlenmektedir. Cari açık bir türlü düşürülemiyor. Anadolu’daki göç durdurulamıyor. Nitekim son 3 yılda hırsızlık ve yolsuzluk gibi nedenlerle bu vakalar 50 binden 84 bin rakamına kadar ulaşmıştır. İç ve dış borç sürekli olarak artıyor. 12 Yıl önce dolar cinsinden borcumuz 129 Milyar dolar iken bu rakam 420 Milyar dolar rakamına kadar ulaşmıştır. Türkiye’nin toplam borcu da 700 Milyar doları bulmuştur. Bugün maalesef memurumuzda, işçimizde, emeklimizde, esnafımız da borçludur. Bebeler bile borçlu olarak doğmaktadır. 2015 bütçesine borçlarımızın ana parası için değil, sadece faizlerini ödemek için 54 Milyar dolar ödenek konulması da durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koymaktadır. İşte bu gerçekleri ve çözüm yollarını ele almak için 3 gün süresince Kozaklı ilçemizde kampa çekildik. Kampımıza Yüksek İstişare Kurulu üyelerimiz, Başkanlık divanı üyelerimiz, Milli Görüşçü iş adamlarımızda katılmıştır. Çok faydalı bir çalışma oldu. Buradaki toplantılarımızda Türkiye’de Üslup konusu da ele alındı. Saadet Partisi olarak 2015 seçimlerinde Saadet Partisi yine temiz bir üslup kullanmaya devam edecektir” açıklamalarında bulundu.