FİB Haber Merkezi olarak şu konuyu önemle açıklama gereği duyuyoruz ki;

Dini,Milliyeti,Düşüncesi fikri ne olursa olsun böylesine iğrenç bir durumu yapan kişi yada kişilerin asla  insan olamayacağını düşünüyoruz.Bu haseple de bu çirkin olayı yapan kişi yada kişilerin topluma bir ülkeye bir şehre yada bölgeye asla mal edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz...Ne yazıkki yüzyıllardır insanoğlunun olduğu yaşadığı her yerde bu tür çirkin olaylar yaşanabiliyor.Önemli olan bu olayların tasvip görmemesi dir ki,Bu konuda ülke ve millet olarak bu konudaki hassasiyetlerimizi ve misafirperverliklerimizi tüm dünya çok iyi biliyor... Kamuoyunda bu konunun böyle bilinmesi bu konudaki hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurulmasını rica ediyoruz.
--------------------

Göreme’de dün meydana gelen insanlık dışı olayla ilgili bilgi, olaydan kısa süre sonra tarafımıza ulaşmasına rağmen,Ulusala düşene kadar bu olayı haber olarak geçmedik.


FİB Haber Merkezi olarak Prensiplerimiz gereği 
Memleket menfaatlerini kişisel menfaatlerden onemli olarak degerlendirip o olcude yayin yapiyoruz. Biliyoruz ki Basarimizin ozunde de bu var.

Hoshie Teramatsu ve Mai Kuruhara isimli japon turistlere yapılan bıçaklı saldırı Türkiye ve bölge turizmi açısından büyük üzüntü vericidir .
Canını kaybedene baş sağlığı hastanede yatan arkadasımıza da acil şifa dileriz.
Ailelerine TURK milleti olarak ne kadar üzgün oldugumuzu kelimeler ile ifade edemeyiz.

Ayrıca Olayla ilgili Bölge turizmcileri Zemi vadisinin girişinde bugün saat 15:30’da bir basın toplantısı tertipliyor. Katılmak isteyenler saat 15:30’da Göreme Zemi Vadisi girişindeki toplantıya gelebilir.

Japonya’dan basın mensuplarının da katılımının olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Göreme de bası turizm esnaflarının ofislerine Türk ve Japo bayrağı astıkları belirtiliyor.