NEVŞEHİR(MHA) Kozaklı ilçesinde sağlık turizminin de istenilen düzeye ulaşması bekleniyor. Bu sayede ilçe nüfusunun 15 bine kadar çıkması en büyük hedeflerin başında. 

7 Bini aşkın turistik yatak kapasitesine ulaşan Kozaklı’da Rehabilitasyon ve Kür Merkezinin faaliyete geçmesiyle termal turizmin yanına bir de termal sağlık turizminin eklendiğini kaydeden Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, hedeflerinin yaşlı nüfusu bol ülkelerin bu sağlık turizminden yararlanmak üzere ilçeye çekilebilmesi olduğunu ifade etti.

Dünyada en fazla yaşlı nüfusu bulunan ülkelerden biri olan Norveç’ten termal sağlık turizminden yararlanmak üzere ilçeye yabancıların gelmesi için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Çelik, “Kozaklı olarak en büyük hedeflerimizden biri sağlık turizminde de atılımlar yapabilmek. Termal turizmin yanında sağlık turizminin de bölgemize ve ilçemize daha faydalı olabilmesi için yaşlı nüfusu bulunan ve termal sağlık turizminden faydalanmak isteyen ülkelerden insanları buraya getirmek istiyoruz. Bunun içinde girişimlerimiz sürüyor. Hedeflerimiz arasında 10 bin yatak kapasitesine ulaşmak, 2 bin 500 insanımıza ilçemizde istihdam sağlayabilmek ve ilçe nüfusunun 15 bine çıkarmak var. Kozaklı turizmi olarak bizde Kapadokya destinasyonuna katkı sağlamak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.