Kapadokya nın tarihi ve turistik ören yerlerini küçük rehberler tanıtıyor. Yaşları 9 ila 13 arasında değişen çocuklar, Kapadokya bölgesindeki kiliseleri, doğal oluşumlarıyla peri bacaları ve yeraltı kentleriyle, yine kalenin tarihini Japonca, İngilizce, Almanca ve Türkçe olarak turistlere anlatıyor.

Kapadokya'yı Gezmeye Gelen yerli ve yabancı turistlere yörenin Tarihi ve Turistik Mekanlarını Anlatan minik çocuklar usta rehberlere taş çıkartıyor...

Yurdumuzun dortbir kosesinde oren yerlerinin yakinindaki koylerde oturan minik kardeslerimiz sular seller gibi ezberledikleri yore tarihini turistlere anlatarak harcliklarinı cikartiyorlar. Biz onlara bu onurlu calismalarinda destek verilmesi gerektiğini ve Özellikle çocuklarımızın yabancı dil öğrenmeleri adınada takdir görülmesi gerektiğini dusunuyoruz.


Çok zevkli bir iş yaptıklarını söyleyen rehber çocuklar, “Okul çıkışında Çalışarak aile ekonomimize bir nebze olsun destek oluyoruz. Belli bir ücret talebimiz yok. Kim ne kadar para verirse, onu alıyoruz. Evlerimiz, kaleye yakın olduğu için vaktimizi hep burada geçiriyoruz” diye konuştular.

İşte bir minik yavrumuz anlatacağı mekanın başında profesyonel rehberleri aratmayacak bir üslupla tanıtımlarını yaptı.Gelin bu muhteşem videoyu birlikte izleyelim...