GAZETEPORT
ANKARA - CHP'nin kalesi olan ve 1963'den bu yana yapılan 10 seçimden 7'sini CHP'nin kazandığı Ankara Çankaya'da 28 aday adayı yarışacak. CHP'nin adayları içinde öne çıkan isim, Ürgüp eski Belediye Başkanı Bekir Ödemiş oldu.

Belediye başkan adaylığı için, mevcut başkan CHP'li Bülent Tanık'ın yanı sıra Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, DSP'li esli bakan Aydın Tümen, CHP PM üyeleri Faruk Demir ve Kerem Okay, eski milletvekili Yaşar Tüzün ile Hakan Açıl, Kemal Akkurt, Onur Bayar, Mahmut Bayram, İlke Çakar, Nuran Talu, Alper Taşdelen, Ercan Çuhadar, Hamdi Fidan, Zeynep Göksu, Hayati Güneş, Mehmet Kapusuz, Erdoğan Kılıç, Rıza Kılınç, Bekir Ödemiş, Hüseyin Özcan, Serdar Özkazanç, Zühal Dönmez, Haydar Yılmaz, Necati Yılmaz, Doğan Yılmazkaya ve Rıza Yücel yarışacak.

Adaylar arasında öne çıkan isim olan Bekir Ödemiş, 10 yıl süreyle Nevşehir Ürgüp'de Belediye Başkanlığı yaptı. Jeoloji mühendisi olan Ödemiş,  Ürgüp Cumhuriyet Meydanı Projesi ile Tarihi Kentler Birliği Koruma ödülü ve Sarıca Kilisesi restorasyonu ile de Almanya’da “Yeşil Palmiye” ödülü dahil 10 ayrı ödül aldı.

İSTANBUL'DA DURUM
CHP'den İstanbul'da ise şimdilik toplam 228 aday adayı başvurdu. Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ve Prof. Semih Eryıldız, Büyükşehir adayı oldu. İlçelerde ise Doktor Mehmet Özkaya Ümraniye'de, Şahin Öztürk de Sultanbeyli'de aday adaylığını açıkladı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile PM üyesi İnci Beşpınar Kadıköy'de, Çalışma eski Bakanı Mustafa Kul ve Ali Kılıç Kartal'da, yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ile PM üyesi Gülseren Onanç ise Beyoğlu'nda yarışacak. Silivri'de mevcut başkan Özcan Işıklar, Bakırköy'de Ateş Ünal Erzen, Avcılar'da da Mustafa Değirmenci yeniden aday adaylığını açıkladı.