Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve Eğitim Bir Sen üniversite temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan; Ak Parti milletvekili aday adayı olmak için üniversitedeki görevinden istifa etti.
Mehmet Karaaslan’ı Nevşehir kamuoyu, üniversite şehir ilişkilerini canlandırmak için çeşitli sivil toplum örgütleriyle yaptığı görüşmelerden ve köşe yazılarından da tanıyor. 
Hacıbektaş halk kültürü, İran Türkleri, Kırım Türkleri ve halk kültürünün turizm alanında kullanılmasıyla ilgili çalışmaları olan Karaaslan;  Nevşehir yöresinde bir yaşayan müze kurulmasıyla ilgili çalışmalara da öncülük ediyor. 
2011 yılında İran’da misafir öğretim üyesi olarak çalışan, 2013 yılında da bir yıl süreyle ABD’de misafir bilim adamı olarak araştırmalar yapan Karaaslan’ın kişisel bilgilerine, kitap, bildiri, makalelerine ve özgeçmişine www.karaaslanmehmet.com adresinden ulaşmak mümkün.
Gazetemize Karaaslan tarafından yollanan basın bildirisi aşağıda okuyucularımızın ilgisine sunulmuştur: 

Aziz Hemşerim,
2015 yılının Haziran ayında memleketimizin ve dolayısıyla Nevşehir’imizin istikametini belirleyecek son derece mühim bir genel seçim yaşayacağız. Vatanımızın daha bağımsız, daha müreffeh daha kuvvetli bir ülke haline gelip gelmeyeceğinin oylanacağı; içerdeki ve dışardaki muarızlarımızın -son bir gayret- var güçleriyle, “bölgesel güç / küresel aktör” olma yolundaki ülkemizin önünü kesme çabalarını yoğunlaştıracağı bu seçim döneminde, yüreği memleket sevgisiyle yanan her kardeşimize gücü nispetinde bir vazife düşmektedir. 
Bu şartlar altında, daha on dört yaşında bir İmam Hatip Lisesi öğrencisiyken bu kutlu davaya duyduğum tutkunun ve bağlılık hissinin aynısını bir çocuk heyecanı ile halen yüreğimde hissederek şehrime ve memleketime hizmete talip oluyorum. 
Beni okutan, yetiştiren, üniversitemizde ve yurt dışında gururla temsil ettiğim devletime; içinde gözünü açtığım, içinde yaşadığım ve Allah nasip ederse son nefesimi de içinde vereceğim şehrime bir milletvekili olarak bir katkı sunma imkânı benim için en büyük şereftir. Öncelikle Nevşehir teşkilatı ve genel merkezdeki parti yetkililerimizin sonrasında da kalbi bu memleketin aşkıyla çarpan her bir kardeşimizin desteği ve takdiriyle önce aday sonra da Milletvekili olarak bu memlekete hizmet etmeyi istiyor ve istikamet üzere görevimi ifa edebilmeyi ümit ediyorum.
Allah utandırmasın.