Ak Parti milletvekili aday adayı Yr.Doç. Dr. Mehmet Karaaslan; İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı ve iş adamı Ahmet Avlanmaz'ı  makamında ziyaret etti. 
Türkiye genelinde kamuya yararlı bir sivil toplum örgütü olarak İlim Yayma Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi alan Karaaslan, Nevşehir Hayırlı Hizmetler Vakfı bünyesinde yapılan çalışmaların böylelikle ulusal bir hüvviyet kazandığını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. 
Cemiyetin Nevşehir faaliyetleri hakkında bilgi veren iş adamı Ahmet  Avlanmaz üniversite öğrencileri başta olmak üzere bütün Nevşehir için çok faydalı hizmetlerin İlim Yayma Cemiyeti'nin çatısı altında gerçekleşeceğine inandığını ifade etti. 
Eski il sağlık müdürlüğü binasıyla ilgili ve üniversiteye yürüme mesafesinde bir alanda inşa edilecek bir kız öğrenci yurduyla ilgili ön çalışmaların bulunduğunu söyleyen Avlanmaz ayrıca Allah nasip ederse İlimYayma Cemiyeti'nin bütün Nevşehir'e hitap eden bir sivil toplum kuruluşu olması için gayret gösterdiklerini ifade etti. 
Yr. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan'a çıkmış oldu yolda başarılar dileyen ve Nevşehir için en hayırlısı ne ise onu istediklerini söyleyen Ahmet Avlanmaz'a teşekkürlerini ifade eden Yr. Doç. Dr. Mehmet Karaaslan yapılan hayır hasenat faaliyetlerini bütün Nevşehir'in takdirle karşıladığını söyledi.