Karacaşar belediye başkanı Muammer Akcan, beldeye bir kültür merkezi yapılması konusunda planlamalarının bulunduğunu belirtti.

Başkan Akcan, “Mutlaka beldemizde yapmayı istediğimiz birçok planlarımız var. Ancak bunların en önemlisinin kasabada bulunan ve kullanılmayan okulu bakanlıktan devralıp düğün, sünnet ve toplantıların yapılabilineceği bir kültür merkezi haline getirmekti. Hep bunu yapmayı düşündüm. Konu ile gerekli girişimlere başlamıştım. Tabi bu yazışmalar uzun sürdüğü için yetiştiremedik. Ancak hala yazışmalar devam ediyor. Süreç dahilinde önümüzdeki 1 yıl içinde imkanlar ölçüsünde başarmaya çalışacağım. İnşallah başarırız ve Karacaşar’ı bir kültür merkezine kavuştururuz.”dedi.

Karacaşar belediyesinin kapanmasını belde halkının da istemediğini belirten Belediye Başkanı Akcan, “Karacaşar’ın köy olmasını istemiyorum. Halkta istemiyor. Gülşehir’e bağlanması ve belediye hizmetlerinden yararlanması avantajdır. Belediyede görev yapan norm kadroda bir sorun olmaz ancak belediyede çalışan diğer işçiler var ayrıca ulaşım hizmeti var.  İşçilerin çalışması ve ulaşım hizmetinin devam etmesi bizim için önemlidir. Diğer taraftan belediyede birçok araç gereç bulunmaktadır. Bunlar bizim değerlerimizdir. Elbette kaygılanıyoruz.” Diye konuştu.

Belediyenin kapanmaması için gerekli adımların atıldığını kaydeden Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akcan, konuyla ilgili yargı sürecinin halen devam ettiğini belirtti.

Akcan, “Yargı sürecinin ne olacağını şimdiden kestiremiyoruz. Her iki ihtimal için gerekli önlemleri alacağız. Karacaşar Belediyesi olarak Mayıs ayının ilk haftasında gerek halk gerekse meclis üyelerimizle alacağımız karar doğrultusunda Gülşehir Belediyesine başvurumuzu yapacağız. Gülşehir Belediye Meclisinin alacağı kararın ne olacağını ben bilmem. Bunu onlar değerlendirecek. Biz gerekeni yapacağız. Karacaşarı yabana atmamak lazım. Karacaşar sessiz sakin ve modern bir yerleşim yeridir. Gülşehirli yâda başka bir yerli olup ta Karacaşar da yaşamak, ikamet etmek isteyenler de olacaktır. Bu da göz ardı edilmemesi gerekir. Tek kaygım bu insanların alacakları hizmettir. Bu nasıl sağlanır onun düşüncesi içindeyim. Ancak öyle bir ortam gelişir bana da görev düşer bizde gereğini yaparız. Ben görev adamıyım. Amaç insana hizmetse bunun alt kademesi üst kademesi değerlendirmesi yapmam. Bir şekilde bize de ihtiyaç duyulursa verilen görevi en iyi bir şekilde yapmaya hazırım. Tek endişem Karacaşar ve halkıdır. Başka bir endişem yok ”şeklinde konuştu.

Haber:Ali Çamur