AK Parti İl Başkanlığı'nın nöbetçi milletvekili uygulamasına katılan Karayel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 milyar dolarlık Ankara-Sivas güzergahındaki hızlı tren hattı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ankara-Sivas hattının 2-3 yıl içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğine dikkati çeken Karayel, bu hat bittiğinde 139 kilometrelik Kayseri-Yerköy hattı projesinin 500 milyon avro bedelli ihalesine çıkılacağını ifade etti.

AK Parti'nin 2023 vizyonu kapsamında Kayseri'ye ulaşacak hızlı tren hattının Nevşehir, Aksaray ve Konya üzerinden Antalya'ya uzanacağını belirten Karayel, şunları kaydetti.

"2023 vizyonu içinde bu çalışma da var. Buraların etüt çalışması da yapılıyor. Bir kısmı da bitti. Bu proje bittiği zaman inşallah Erciyes'teki kış turizm yatırımı, kültür yatırımları, Kayseri'deki tarihi dokumuz ve Kapadokya bölgesi, Antalya'ya kavuşmuş olacak. Hızlı tren, deniz, kum, güneş turizmi ile kış ve kültür turizmini birleştirecek. Antalya'ya gelen turistlerin büyük bir kısmının Kapadokya ve Erciyes'e de gelmesi sağlanacak. Bu inşallah 2023 vizyonu içinde var. Dileğimiz bu projeyi de gerçekleştirmek. Önce hedefleyeceksiniz sonra gerçekleştireceksiniz. 2023'e kadar bu söylediğimiz hat bitmiş olursa, Kayseri ve Erciyes'teki yapılan yatırımlar çok daha önemli hale gelecek."