Bahar ayıyla birlikte Aday belirleme konusunda hızlı bir start alınacak. Mayıs-Haziran ayıyla birlikte Oda seçimlerinin tamamlanmasının hemen ardından Yeni dönemde en fazla konuşulacak konu mahalli seçimler olacak.

Siyasi partiler, 2014'un Mart ayında yeniden 'maşeri vicdanın terazisi'ne çıkacak.Özellikle Nüfusu 2000 nin altında olan ve çoğu AK Partili Belediyelerin kapatılacak olması ve önümüzdeki Yerel Seçimlere bu belediyelerin giremeyecek olması nedeniyle özellikle önümüzdeki Yerel Seçimler için AK Parti Genel Merkezi bünyesinde hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken önümüzdeki Yerel seçimlerde Yıpranmış,Güç kaybetmiş ve karnesi zayıf olan belediye başkanları yeniden aday olamayacaklar.

Açıkcası Kapatma davasının şekillendirdiği siyasi tablo daha net görülecek. Bu yüzden partiler işi sıkı tutuyor. Belediyelerin ezici çoğunluğunu elinde bulunduran iktidar partisi de ciddi bir hazırlık içinde. AK Parti, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili uzun süredir performans tablosu hazırlıyor. Mevcut AK Partili Belediye Başkanları hakkında yaptırılan anketlerdeki performansları bir anlamda Başkanların Karnesi olarak görülüyor ve değerlendirme için büyük önem arz ediyor.

Son eklemeleri ile çok kısa sürede tamamlanacak olan karne, belediye başkanlarının geleceğini belirleyecek. Geçer not alamayan başkan, tekrar aday gösterilmeyecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, performans değerlendirmelerinin genel merkezden görevlendirilen koordinatör vekiller aracılığıyla hazırlandığını belirtiyor. Sadece belediye başkanlarını değil, belediye ve il genel meclis üyelerini de test ettiklerini kaydeden Tanrıverdi, "Bir sistem belirledik. En başarısız görülen arkadaşlarımızın devam etmesini istemiyoruz." diyor.

 

Tanrıverdi, "Yerel yönetimler demokrasinin ana damarlarıdır. Demokrasinin işleyip işlemediğini görmek istiyorsanız yerel yönetimlerin işleyişlerine bakmak gerekir. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir."dedi.

 

Genel merkezdeki sayaç, seçimi hatırlatıyor

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın bulunduğu 6. katın girişinde dijital bir sayaç göze çarpıyor. Bu sayaç, her gün bir rakam geri gidiyor. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, sayacın amacını, "Teşkilatın daha etkin ve sağlıklı çalışması için yerel seçimleri hatırlatıyoruz. Her geçen gün seçime bir adım daha yaklaşıyoruz. Ben 1 yıldır sürekli gün sayıyorum." şeklinde açıklıyor. Tanrıverdi, 'AK belediyeciliği'ni ise şöyle tanımlıyor: "Biz seçimler için değil gelecek nesiller için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnsan ve hizmet odaklı bir parti olarak insanımızın daha sağlıklı, daha güzel bir beldede, daha iyi bir kentte sosyal donatı alanlarını bulabildiği, çağdaş medeniyet hizmetlerinin sunulabildiği yerleşim alanlarında yaşamalarını istiyoruz."diyor.