İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Gülşehir'de inşaatı devam eden Kepez Otel'de incelemelerde bulundu.

 

İlçeye gelen Başkan Öz, Kartal Belediyesi'nin 50 yıllığına kiraladığı Kepez Otel inşaatını gezdi. Sabah saatlerinde otel inşaatında incelemelerine başlayan Öz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Öz, Nevşehir'in dünyanın hiçbir yerinde olmayan coğrafi, tarihi, dini ve kültürel bir yapıya sahip olduğunu ve bölgenin yeterince tanıtılmadığını anlatan Öz, "Dünyanın her yerinde tarihi ve turistlik yerler vardır. Örnek verirsek Denizli ilinde bulunan tarihi yapılar, buradaki turistlik yerler gezisi en fazla bir gün sürebilir. Ancak iki farklı volkanik dağın lavlarından oluşan Kapadokya'da bulunan coğrafi, dini yapı ve kültürel yerlerin gezilmesi en az 3 gün sürer. Bu değerler ölçüsünde buradaki oteli Kartal Belediyesi adına kiraladık ve Mart ayı sonunda hizmete açacağız. Kartallı bir hemşehrimiz Gülşehir'de konaklayarak, Konya Mevlana'dan, Hacıbektaş'ı Veli'ye, peribacasından, Selçuklu hanlarına kadar birçok tarihi, coğrafi ve kültürel yapıyı gezme imkanı bulacaktır. Burası Kartallı'ların kültürel tesisidir. Buraya sahip çıkılması gerekir" dedi.

 

Tesisin Gülşehir için de önem taşıdığına dikkat çeken Öz, "Kapadokya bölgesinin ilk yerleşkesi konumundaki Gülşehir'in turistlik bir önemi var. Açıksaray'daki kilise, Hristiyanlar açısından bir önem taşımaktadır. Burayı ziyarete gelen turistler günübirlik ziyaretlerini tamamlıyor ve ilçeye uğramadan geri dönmek zorunda kalıyor. Çünkü ilçede konaklayacağı bir mekan yok. Bu otel ile birlikte turistlere konaklama imkanı sunacağız. Turistin ilçede kalmasına ön ayak olacağız" şeklinde konuştu.

 

Otel hakkında da bilgi veren Öz, süit odalarla birlikte otelde 98 yatakla hizmet verileceğini belirtti. Mart ayı sonunda oteli hizmete açmayı planladıklarını dile getiren Öz, ayrıca tesiste biri havuzbaşı olmakla beraber 3 farklı kapalı alanda düğün, nişan gibi toplantılara cevap verilecek salon oluşturulduğunu sözlerine ekledi.