Kartal Belediyesi, Kartal halkının kullanımına sunulmak üzere Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da bir oteli 30 yıllığına kiraladı. Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yer alan 250 kişilik yatak kapasitesine sahip Kapadokya Kartal Otel’de 15 süit oda, 78 standart oda, açık havuz, 250 kişilik kapalı restoran, 600 kişilik teras restoran, 600 m2 kapalı alan ve 5 bin metrekare oto park bulunuyor. Açılışı 15 Ağustos Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı bir törenle yapılacak olan otel, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere de hizmet verecek.


15 Ağustos günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışı yapılacak 5 yıldızlı otel konforundaki dev tesiste maddi durumu iyi olmayan çiftler ücretsiz balayı, başarılı öğrenciler ve gençler de tatil yapabilecek. 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla ile bu tesise büyük önem verdiğini ve Kartal halkının bu tesis sayesinde hem Kapadokya hem de Hacıbektaş ile buluşacağını ifade eden Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, “Bu belediyecilik açısından, belediye uygulamaları açısından bir ilk değildir. Rahmetli Ali Dinçer zamanında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Akçay’da kampı vardı. Bu uygulamanın doğruluğu söz konusu ki halen büyükşehir belediyesi Akçay Tesislerini satmamıştır. Sosyal belediyecilik açısından bizim önem verdiğimiz, değer verdiğimiz bir tesisimiz burası. Cuma günü saat 16.00’da CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından buranın açılışı yapılacak” dedi.

Kaynak:Turizm Gazetesi