NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi genel başkan yardımcısı Kaptan Kartal, Nevşehir teşkilatını ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına da cevap verdi. Kartal, iktidarın sorunları çözemediği için sık sık gündem değiştirdiğine değindi.

Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği öğrenci evleri konusunun ülke insanlarının manevi değerleri ile oynamak olduğunu belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, “Biz kendimizin erkek ya da kız çocuğumuzun kızlı erkekli bir evde kalmasına gönlümüz razı olmaz. Hayata bakış açımız, inançlarımız buna el vermez. Ama zaten devlet yurtlarında böyle bir durum söz konusu değil. Denizli örneği veriliyor. Denizli’de çocukları okuyan aileler şu anda ciddi bir tedirginlik içerisindeler. Bence bunlar ulu orta söylenecek laflar değil. Eğer varsa bir sıkıntı çöz. Sonra Üniversite öğrencilerinin % 10’ una yurt imkanı tanıyabiliyorsun. Ondan sonra çıkıp öğrenciler karışık kalıyorlarmış, kızlı erkekli kalmaları sakıncalıymış diyorsun. Bu çok ters” dedi.

12 Yıldır hükümette bulunan Ak Partinin 650 bin asker kaçağı sorununu çözememesini de eleştiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, “Hükümet aslında hep böyle yapıyor. Bakın askerlik konusunda askerliği 12 aya indirdiler. Sonra 650 bin asker kaçağı olduğunu ifade ettiler. 12 Yıldır hükümetsin. Senin hükümetin döneminde 650 bin asker kaçağı varsa neden bunun önüne geçmedin. Demek ki uygulanan sistem son derece yanlış ve arızalı. Bakın ülkede liselerde sigara içme oranı % 45 lere kadar çıkmış. Bunun müsebbibi milli eğitim mi, aile mi, çocuk mu, öğretmen mi?. Bunun araştırmasını yapmamışsın ondan sonra gençlere sigara içmeyin tavsiyesinde bulunuyorsun. Ülkenin asıl gündemi terördür, ekonomidir, işsizliktir. Ülkemizde açlık sınırının altında 35 milyona yakın insanımız var. Bunlardan kimse bahsetmiyor. Bu veriler devletin kurumu TÜİK in verileri. Hükümet bunları çözemediği için habire gündem değiştiriyor. Öcalan denen bebek katili ile onun argümanları ile terörle mücadele de başarı sağlayamazsınız” ifadelerinde bulundu.

Açıklamalarının son bölümünde muhalefet partilerini de eleştiren Büyük Birlik Partisi genel başkan yardımcısı Kartal, “Buradan CHP ve MHP’ye de sesleniyorum. Ak Partinin oyununa gelmeyin. Milletin kültür değerleri ile değer yargılarıyla kavga etmenin bir alemi yok” diye konuştu.