Nevşehir’in merkez ilçesine bağlı Kavak beldesinde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu ,15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Emek Cami, Kavak Spor Kompleksi, Kavak Düğün Salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kavak Belediyesi tarafından Kavak kasabasına kazandıralan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu önünde düzenlenen Toplu Açılış Törenine; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, TKDK Nevşehir Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir İl Kültür ve Turzim Müdürü Cengiz Ekici, Kamu Hastaneleri genel Sekreteri Dr. Muhammed Çömçe, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz,  Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı müdürü Hakan Öcal,Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Aynur Asiltürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Başkan Yardımcısı Yüksel Babaoğlu, Genel Sekreter Hakkı Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Müftüsü Yakup Öztürk, NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, İş Adamları Musa Ertaş, Necdet Civelek, İlhan Kahraman, İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri , oda başkanları ve Kavaklı vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Memleketimizin cennet köşesi Kavak kasabamıza güzel hizmetler kazandırmak adına büyük çaba gösterdiğini Valimiz ve AK Parti Milletvekillerinin de desteği ile kısa sürede kasabalarına önemli hizmetler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Vali AKTAŞ konuşmasında; “bugün burada açılışı için bir araya geldiğimiz beş tesisin belde için ne kadar anlamlı ne kadar önemli olan açılışı burada yapıyoruz. Bugün burada özellikle Reisimiz, büyüğümüz Allah başımızdan eksik etmesin sayın Cumhurbaşkanımızdan adını alan ilim irfan yuvasından, imam hatip ortaokuluna, halkımızın büyük ihtiyaçlarından olan düğün salonundan, gençlik merkezinden, spor kompleksine emeği geçen herkesin öldükten sonra hayır defterinde sevaplarına nail olunacağı camii’nin açılışı için bir arada bulunuyoruz.

 Türkiye’deki diğer belde belediyelerle karşılaştırdığımızda aslında büyük bir başarıya imza atılmış, büyük emek ve özveriden elde edilmiş tesislerin açılışını yapıyoruz. İnşallah bu tesislerde gençlerimiz, halkımız özellikle ilkokulda okuyacak çocuklarımız bunun kıymetini bilerek kendilerini yetiştirecek ben öğretmenlerimizden özellikle, 15 Temmuz Şehitlerimizin ve ilkokulumuza da Recep Tayyip ERDOĞAN isminin sadece levhalarda kalmayıp buralarda gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirdikleri ve hepimizin geleceği için faydalanılacak, hepimizin bir Recep Tayyip ERDOĞAN yetiştirmeleri gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum.
Ben bu duygu ve düşüncelerle bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese ve özellikle Kavak Belediye Başkanı Celal YİĞİT’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kavak Belediye Başkanı Celal YİĞİT, tarafından belde de gerçekleştirilen yatırımlara katkılarından dolayı Vali AKTAŞ, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Ünver, İl Genel Meclis Başkanı Özgün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Benli, NTB Başkanı Salaş, NTSO Başkanı Parmaksız adına Yüksel Babaoğlu, İl Başkanı Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Demir, Okul Müdürü Arslan'a plaket takdim etti. 

Vali Aktaş , Milletvekilleri ve beraberindekiler daha sonra yapılan İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yapılan dua ile birlikte Kavak beldesinde yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu ,15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, Emek Cami, Kavak Spor Kompleksi ve Kavak Düğün Salonu Yerinin açılış kurdelesini kesti.