NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi 20. Dönem Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, hafta sonunda Nevşehir de İl Başkanı Ali Doğan Simit ile birlikte bazı temaslarda bulundu. İlimizde esnaf ziyaretlerinde de bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, Ülkemizde son zamanların öncelikli gündem konusu olan Gezi Parkı eylemlerinden bu ülkede yaşayan kimseye hayır gelmeyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın Amerika, İsrail ve AB’ye bu konudaki sitemlerinin son derece yanlış olduğunu ifade eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, “2 haftayı aşkın bir zamandır Türkiye de büyük bir sıkıntı yaşandı. Başta masum bir istek olarak başladı ama sonra mecrası değişti. Türkiye de siyaset horoz dövüşü olarak yürütülüyor. Seçimlerden önce bir kavga ortamı oluşturuluyor. İktidar ve muhalefet kavga ortamı ile dalaşmaya giriyor. Neticede dış güçlerin vahşi kapitalizmin uygulamaları ülkemizde yürütülüyor. Kaybeden Ülkemiz ve insanlarımız oluyor. İktidar Partisi ben yüzde 50 oy aldım benim de bir tabanım var diyor. Eylemcilere aba altından sopa gösteriyor. Diğer tarafta iktidarı düşüreceğiz çığırtkanlığı yapıyor. Seçimlerden sonra iktidar olan siyasi kuruluşlar bütün ülkenin adına icraat yaparlar. Sadece kendilerine oy verenlerin iktidarı olamazlar. Gerilimden uzak durmak zorunda. İktidar partisi muhalefet gibi davranamaz. İcraatın başıdır. Maalesef bu olgunluğu göremeyiz. Muhalefette siyasi menfaat peşinde. Ülkenin insanlarını kamplaştırarak hiçbir olumlu sonuç çıkmaz. Kavgadan hayır çıkmaz. Bütün sorumluları aklı selime davet ediyoruz. Bu ülke hepimizin. Herkes bu geminin içerisinde. Bu gemi su alırsa herkes beraber batar. Artık masumane çevreci düşüncelerle başlatılmış eylemler olmaktan çıkmıştır. Halkımızı kamplara bölmek için bu eylemleri fırsat olarak değerlendiriyor. Eski bir Amerikan elçisinin ifadeleri var. Avrupa’nın bu eylemlere yaklaşımı ortada. Biz Türkiye deki olaylara karışırız çünkü bu kulübün üyesisiniz diyor. Sizin iç işlerinize karışırız diyorlar. Bu kadar teslimiyetçi olursanız sonunuz işte bu olur. Başbakan sitemde bulunuyor ama boşa. AB uyum yasaları çerçevesinde istediğimizi yapmadınız mı diyorlar. Domuz etini kasaplık et kapsamına sokmadınız mı?. Zinayı suç olmaktan çıkarmadınız mı?. Böyle teslimiyetçi bir anlayış olamaz. Bizim kimliğimizden uzaklaştıramaya çalışıyorlar” açıklamalarında bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından SP Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, İl Başkanı Ali Doğan Simit ve Teşkilat Başkanı Fehmi Erdem il merkezinde çeşitli esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdiler.