MHP Kaymaklı Belediye Başkan Adayı Bayram Ergin,

Kaymaklı da Önce Birliği Sağlayacağız

NEVŞEHİR(MHA) MHP Kaymaklı Belediye Başkan Adayı Bayram Ergin, Kaymaklı halkının kendilerine teveccüh görmesi durumunda tarım, turizm ve belediye hizmetleri konusunda Kaymaklı kasabasına önemli kazanımlar sağlayacaklarını dile getirdi.

“Kaymaklıda İkiliği Ortadan Kaldıracağız”

Belde de özellikle seçim döneminde daha fazla gün yüzüne çıkan halk arasındaki ikiliğin ortadan kaldırılmasının kendileri açısından bir öncelik olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Kaymaklı Belediye Başkan Adayı Bayram Ergin, “Aday olmamızda en büyük sebep kasabamızdaki yerel hizmetleri en üst seviyeye çıkarmak. Halkımız bize görev verirse kasabamızda öncelikle seçim atmosferinde ortaya çıkan ayrılıkları gidermek olacak. Kasabamızda herkes birbiri ile akraba. Akraba ilişkiler çok fazla. Kaymaklının birinci sorunu bence bu” dedi.

“Organik Tarımı Yöremizde Daha Ekin Hale Getireceğiz”

Yörenin tarıma dayalı bir ekonomiye sahip bulunduğunu belirten MHP Kaymaklı Belediye Başkan Adayı Ergin, Organik tarımın yörede daha etkin bir hale getirilmesinin Çiftçinin ekonomik gücünü de artıracağını söyledi.

Yerel yönetimlerin bu türdeki projelerinin halkın refah seviyesini artırması açısından önemli olduğuna değinen Ergin, “Ziraat mühendisiyim. Malumunuz kasabamızın gelir kaynağının büyük bir bölümü de tarımdan. Patates’te yaşanan sorunları bilmeyen yoktur. Alternatif ürün denemeleri oldu ama başarılı olmadı. Kabak çekirdeği de patatesin yerini dolduramadı. Çiftçimizin sorunları büyük. Hayvancılık beldemizde gelişmeye başladı. Kooperatif var ama çok aktif değil. Bunu biraz daha aktif hale getirmek için çalışacağız. Organik tarımı beldemizde daha etkin hale getirmek istiyoruz. Modern tarıma bir an önce geçilmesi gerekiyor. Çiftçimiz maddi ve bulunduğu konum itibariyle bu düzeye ulaşamıyor. Tarım konusunda hassasiyetle duracağız” diye konuştu.

“Kaymaklı 550 Bin Turist İle Yetinmemeli”

Kaymaklı kasabasında bulunan yer altı şehrine daha fazla turist çekilebilmesinin yollarının aranması gerektiğini kaydeden Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Bayram Ergin, yer altı şehrine Okyanus ötesinden kalkıp gelen turist sayısının mutlaka artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Turist Sayısının artırılmasının bu yörede turizmden gelir elde eden esnafların da ekonomik açıdan daha iyi bir seviyeye gelmesi demek olduğunu ifade eden Bayram Ergin, “Kaymaklı da turizm konusunda yanlış bir olgu var. Kaymaklı yer altı şehrinden ziyade dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turistler yer altı şehrini görmeye geliyorlar. Birinci konu burada yer altı şehrine daha fazla turisti nasıl çekebiliriz üzerinde durulmalı. 2013 yılında yer altı şehrini 550 bin dolayında turist ziyaret etmiş. Bölgeye 2 Milyon 800 bin turist gelmiş. Biz 1 Milyona bu sayıyı nasıl çıkarırız diye bakmalıyız. Dünyadan bir örnek vereyim. Chewrolet fabrikası batıyordu. Amerikan hükümeti destek verdi. Ve dünya ayağa kalktı. Devletin özel bir firmaya bu denli destek çıkması ne anlama geliyor dendi. Hükümet bu fabrikanın batmasının 30 Milyon insanı etkileyeceğini ve o nedenle fabrikanın batmasına için verilemeyeceğini açıkladı. Bizim de amacımız Kaymaklıya 1 Milyon, 2 Milyon turist gelebilir onu düşünmeliyiz. Buradaki turisti artırmanın belirli yöntemleri var. Bunları yapmak gerek. Biz kendi çapımızda kalmamalıyız” ifadelerinde bulundu.

“İnşallah 5 Yıl Sonra, Parke Döşedik Demeyeceğiz”

Kanalizasyon, Parke ve kaldırım düzenlemeleri gibi çalışmaların belediyelerin asli olarak yapması gereken işler olduğuna işaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Kaymaklı Belediye Başkan Adayı Bayram Ergin, “Kaymaklı düz bir ovaya sahip. Kanalizasyon, kilitli parke ve kaldırım düzenlemeleri belediyenin asli görevleri. İnşallah biz göreve gelirsek biz kaldırım döşedik, alt yapı yaptık demeyeceğiz. İnşallah fuarlara katılıp yer altı şehrimizi tanıttık daha fazla turist gelmesini sağladık diyeceğiz. Taş ocağımızı aktif hale getirmemiz gerekiyor. Hem istihdam açısından, hem de kilitli parkeyi kendimiz üretmemiz açısından önemli” şeklinde konuştu.