NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, Patates üretimi nedeniyle son yıllarda ciddi sıkıntılar çeken bölge çiftçisinin artık alternatif ürünlere yönelmesinin kaçınılmaz bir hale geldiğini söyledi.

Bu sorunun sadece son dönemin değil yıllar öncesinin de sorunu olduğunu belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 1969 lu yıllara ait bir gazete sayfasında da görüldüğü üzere Patates üreticisinin bölgede yaşadığı sorunların artık bir son bulması gerektiğinin altını çizdi.

Ürün çeşitliliğinin yörede istense de istenmese de yapılmak zorunda olunduğunun iyice kavranması gerektiğine değinen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, “Niğde ilinden bir gazeteyi geçtiğimiz günlerde arkadaşlar bulmuşlar. 1969’lu yılların gazetesi. O dönemde de patates üreticisinin ciddi sorunlarla boğuştuğu belirtiliyor. Artık patatesin 5 kuruşa satılıyor olması bile düşündürücü. Düşünebiliyormusunuz 5 Kuruş. Çoğu zaman 5 kuruşu cebinizde bile bulmanız zor. Bölgemizde gerek elektriğin, gerekse suyun daha az kullanılabileceği ürünlerin yetiştirilmesi gerekiyor. Ürün çeşitliliği artık vazgeçilmez bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Ziraat Odaları başkanlarımızın da katıldığı bakanlıkta geniş boyutlu bir toplantı yaptık. Bu toplantıda da ifade edildiği üzere ürün çeşitliliğine bakanlığımız büyük teşvikler uygulayacak. Bölgemizde ürün çeşitliliğinin artırılması üzere Ayçiçeği, Çilek, Kuru Fasülye ve Nohut gibi 6 değişik ürün belirlendi. İktisatta bir teori vardır. Bütün yumurtaları bir sepete koyarsanız ve bu sepet düşer ya da altı çökerse bütün yumurtaların çökmesi kaçınılmaz. Ancak yumurtaları ayrı ayrı sepetlere koyarsanız en azından bir kısmını kurtarmak mümkün olabilecektir. Bölgemizde artık ürün çeşitliliğini istesekte, istemesekte gerçekleştirmek zorundayız. Artık kendi topuğumuza sıkmayı bırakmalıyız” açıklamalarında bulundu.