Kılıç şöyle devam etti: “Adaylığım açıklandığı andan itibaren seçim çalışmalarım süresince hep birleştirici ve yapıcı olmaya gayret ettim.Rakiplerimin kusurlarını aramak, onları karalamak ya da kötüleyerek siyaset yapmak gibi bir düşüncem asla olmadı. İyi niyetli, doğru eleştirilere de her zaman saygı duydum. Kısır çekişmelerle, basit siyaset oyunlarıyla uğraşmak yerine hizmetlerimle vatandaşın gönlünde yer etmek istiyorum. Benim meselem kişiler değildir.

Vatandaş teveccüh gösterip başkan seçildiğim andan itibaren benim meselem Nevşehirli vatandaşımın işi, aşıdır, çocuklarının eğitimidir. Sağlık sorunlarıdır. 14 yaşında daha çocukluktan çıkmadan zorla evlendirilen kız çocuğunun sorunu ile daha 6 ay bile dolmadan boşanmaya kalkan yeni evli çiftin sorunları benim sorunlarımdır. Bu şehirde ne kadar çok mutlu insan olursa ben o kadar mutlu olacağım. Bu şehir huzurlu olursa ben de huzurlu olacağım. Başımı yastığa huzurla koyacağım. 

Meselem halkımın musluğundan 24 saat kesintisiz temiz suyun akması, yollarının yapılması, çöplerinin toplanmasıdır. Vatandaşıma nasıl daha iyi hizmet edebilirim, belediyenin gelirlerini nasıl artırabilir, nasıl adil bir şekilde kullanabilirim, dağ gibi yığılmış sorunları nasıl çözebilirim, kötü yönetimlerin, partizanca uygulamaların eseri borçlardan nasıl kurtulurum diye planlar, projeler yapıyorum. Nevşehirli hemşerimden önce kalkıp işimin başına geçmezsem, Nevşehirli hemşerimden sonra son kontrolleri yapmadan yatarsam nasıl Şehrül Eminlik yapacağım. Bu insanlar bana nasıl güvenecek. Ben sadece mesai saatlerinde değil 24 saat Nevşehir’in belediye başkanı olmak istiyorum.

Ben kimseyi ayırmayacağım, partisine, meşrebine, dünya görüşüne bakmayacağım. İhtiyacı olanın yardımına koşacağım. Bu şehirde yaşayan herkesi kucaklayacak, eşit mesafede duracağım, belediye hizmetlerini herkese adil dağıtacağım. Belediyenin hizmetlerini ve gücünü bir silah gibi kullanarak kimseyi terbiye etmeye çalışmayacağım. Hakkı olanın hakkını lütuf gibi değil görevim olduğu için vereceğim. Kısacası herkesin Belediye Başkanı olacağım.”