MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç “imar planları yapılırken vatandaş kesinlikle mağdur edilmeyecektir” dedi. Kılıç devamla şunları söyledi:

“Üzülerek söylemem gerekirse vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği hususlardan birisi geçmiş dönemlerde belediyenin yapmış olduğu imar planlamalarında adil davranılmadığı iddialarıdır. Şehir içi imar planlamalarındave özellikle kentsel dönüşüm uygulamalarında mağdur edildiğini söyleyen vatandaşlarımız vardır.

Sahibi olduğu mülkü ile ilgili olarak Belediyeden bilgi alamayan, arsası/arazisinin son durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza bu bilgiler hemen verilecektir. Şehrin imar planları bilgisayar ortamında Belediyenin internet sitesine yüklenecek ve isteyen vatandaş arsasının bulunduğu ada ve parselin durumunu kimseye ihtiyacı olmadan buradan öğrenecektir.

Nevşehirlinin mülkiyet hakkına saygı duyacağız. Tapusunun delinmesine müsaade etmeyeceğiz. “Ben yaptım oldu” zihniyeti ile meseleye yaklaşmayacak, gerekirse ikna ederek ve değerini ödeyerek bir mağduriyet yaratmadan meseleyi çözeceğiz.

İmar planlarını şehrin ihtiyaçlarına, halkın menfaatlerine uygun olarak yapacağız. Rant amaçlı olarak kişiye özel imar planları yapılmayacaktır. Şehrin gelişme aksını rant amacıyla başka alanlara kaydırmak için zorlamayacağız. Şehir içinde halkın kullanımına sunulacak parklar ve yeşil alanlar arttırılacak, mevcut alanların başka amaçlarla kullanımına izin verilmeyecektir. İnşaat işi yapan müteahhitlerin halkımıza daha sağlam, kaliteli mekanlar yapabilmelerini sağlamak için her türlü kontrolleri titizlikle yapılırken, diğer hususlarda yardımcı olunacaktır.

Milletin ve devletin menfaati daima ön planda tutulacaktır. Arsa spekülasyonuna ve rantiyeye izin verilmeyecektir.SABRET HEMŞERİM AZ KALDI !