MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen Nevruz şenliklerine katıldı.

Kılıç, Nevruz bayramının Türkün bayramını olduğunu, eski Türk geleneğinde baharın uyanmaya başlamasının “yeni gün” diye tabir edilen 21 Martta şenliklerle kutlandığını ifade etti. Kılıç şöyle devam etti:

“Bugün bütün Türk coğrafyasında baharın başlangıcı olarak kutlanan Nevruz Bayramını kutluyoruz. Nevruz zor ve sıkıntılı bir kışın ardından tabiatın uyanmaya başladığı günlerdir. Bu insanların yaşama azminin ve hayat bağlılığının da yeniden tazelenmesi anlamına da gelir.

Nevruz aynı zamanda Türk mitolojisinde Ergenekon’da sıkışmış, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış Türk milletinin demir dağı eriterek çıktığı gündür. Türkün kurtuluş günüdür. Nevruz bayramında temsili olarak örs üzerinde demir dövülmesi bu yüzdendir.Milletimizin Nevruz bayramını,kurtuluş gününü kutluyorum”

Tören alanında katılanların Nevruzunu kutlayan Kılıç, standları dolaşarak öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve kaftan giydi.