MHP Nevşehir Belediye Başkanı adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç 31 Mart yerel seçimlerinde şehrimizdeki tek kadın aday olması sebebiyle, Nevşehir’imizdeki bütün hemcinslerinin de temsilcisi durumunda. Bu sebeple de sık sık kadınlarla bir araya gelen Kılıç onların dertlerini, sıkıntılarını paylaşarak yardımcı olmaya çalışıyor. Yaptığı konuşmalarda, verdiği beyanatlarda,ev ve mahalle toplantılarında kadınların dertlerini ve isteklerini dile getirerek onların sesi oluyor.Kadınlarımız taleplerini dinleyen, seslerini duyuran,problemlerini yüksek sesle aktararak, çözümler üreten ve kendilerine yardımcı olan Kılıç’ı bağrına basıyor, destekliyor.

Şimdi bütün kadınların gözü içlerinden biri olan Filiz Kılıç üzerinde. Yıllardan beri Nevşehir’de halkın arasında yaşayan Kılıç onların ne istediğini çok iyi biliyor, anlıyor.Rektörlüğü döneminde de kadın sorunlarını bilen, üzerinde duran ve bu problemlerin akademik araştırmalarla tespit edilerek çözülmesi için çalışan Kılıç, üniversite bünyesinde “Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin kurulmasına öncülük etti.

Kılıç, seçim çalışmalarında kadınlara ve kadınların problemlerine yönelik projelere de ağırlık vermiş durumda. Genç kızların eğitimi, erken yaşta evlendirilen kızların problemleri, aile içindeki ekonomik ve sosyal problemler, boşanma, şiddet vs. konularda pek çok kadına yönelik proje Kılıç tarafından hazırlandı.

Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de yaptığı ziyaretler, sosyal aktiviteler ve konuşmalarla da en aktif siyasetçi durumunda. Ankara’da MHP Genel Merkezinde katıldığı panelde kadınlar hakkında bir konuşma yapmasının haricinde bu hafta kadınlara yönelik aktivitelerin hemen hemen tamamına katılarak destek verdi. Yine Nevşehir’in çeşitli mahallelerinde kadınlara yönelik toplantılar yaptı, ev ziyaretlerinde bulundu. İlçe belediyelerinde ve beldelerde MHP’li adayların yaptığı toplantılara da katılarak konuşmalar yaptı. Bu faaliyetleriyle performansı en iyi aday olarak takdir edildi.

Prof.Dr. Kılıç, eğitim çağındaki kız çocukları için de güzel bir rol model. İçlerinden çıkmış, Nevşehirli bir bayanın öğretim üyesi, rektör, belediye başkanı olabildiğini somut bir örnek olarak görenkız çocukları kendilerinin de oralara gelebileceğini gördüğü için daha çok çalışmaktadır. Aileler de Filiz Kılıç’ı örnek göstererek çocuklarını daha çok çalışmaya, onun gibi olmaya teşvik etmektedirler. Filiz Kılıç “isteseydim görev sürem bitince Ankara’ya döner, kendi işlerime bakardım. Ama ben biliyordum ki bu bölge insanının benim gibi kendi içlerinden çıkmış insanlara ihtiyacı vardı. Özellikle kadınlarımıza bu anlamda yardımcı olacak, yol gösterecek birileri lazımdı. Kadını hayata hazırlayacak, onun iyi bir eş,iyi bir anne ve vatandaş olabilmesi için yol gösterecek yol göstericilere ihtiyaç vardı. Ben de karınca kararınca bu görevi yapabilmek için memleketimde kaldım. Onlara, insanımıza, kadınımıza, şehrimize elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince hizmet edeceğim” dedi.