Kıratlıoğlundan Vekillere Tavsiyeler
NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya TV ekranlarından kamuoyu ile paylaşılan röportajlarda Vatandaşların “Milletvekillerini hiç görmüyoruz ki, isimlerini hatırlayalım” şeklindeki sitemleri ekrana taşınmıştı.
Bu haberin ardından, Kapadokya TV editörü Behçet Alkan’a konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Nevşehir’in eski ve tecrübeli siyasilerinden Esat Kıratlıoğlu,  Nevşehir milletvekillerine halkla iç içe olmalarını tavsiye etti.
Kıratlıoğlu, “Ben 5 (beş) dönem boyunca parlamentoda görev yaptım. Nevşehir’in tüm köylerini beldelerini her yıl ikişer kez mutlaka ziyaret ettim. Şehirde kahvehanelerde sohbetler organize edip halkla iç içe olup sorunlarını ilk ağızdan dinleyip çözüm aradık. Her ay esnafı ziyaret eder sohbet ederdik. Ancak bugün aynı Nevşehir’de seçmen 2 yıldır vekillik yapanların isimlerini bile bilmiyor. Burada suç vekillerindir, Nevşehir’de milletvekilleri hakla temasa geçmiyor.” diye konuştu.
Nevşehir milletvekillerine seslenen Kıratlıoğlu, “televizyon kanallarında programlara katılmazsan, TBMM’de kürsüye çıkmazsan halk seni nasıl tanısın” diye çıkıştı.
“Seçimlerde oyları alan Başbakan Erdoğan’dır, halk Erdoğan’a oy veriyor. Milletvekilleri de onun sayesinde Meclis’e giriyorlar” ifadesini kullanan Kıratlıoğlu, “benim Nevşehir’in milletvekillerine tavsiyem var. Ama tavsiyem meşakkatli olduğu için uyacaklarını da sanmıyorum.  Halkın içine insinler, halkın içinde olmak sadece iftar çadırından kameralara poz vermek değildir. Yaz-kış halkı gezip dinleyip sorunlarına çözüm için koştursunlar. STK’ların tamamıyla her ay toplantı yapıp destek alsınlar” dedi.