Koltuk Güzel Bırakılmıyor

NEVŞEHİR(MHA) 2014 Yılında Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde mevcut belediye başkanlarından kime sorsanız adayım demekten geri kalmıyor. Ama kimileri özellikle daha şimdiden rakiplerini görmeden adaylıklarının kamuoyuna duyurulmasını istemiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu nüfusları 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılacak olması durumunda Nevşehir’de mahalli idareler seçimlerine 23 belediyede başkanlık seçimi yapılacak. Bu belediyelerden 22’sinin belediye başkanının hepsi de yeni dönemde sıcak koltuklarını bırakma hevesinde değil. Tabi, mensubu bulundukları partileri onları tekrar aday göstermek konusunda bir fikir değişikliği yapmazsa. Şu ana kadar bu belediye başkanları asında tek renk vermeyen isim ise Merkez Belediye Başkanı Hasan Ünver.

Nevşehir Merkeze bağlı Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu ve Kavak Belediye Başkanı Celal Yigit ustalık dönemi için seçmenlerinin önüne çıkmaya hazırlanıyor. Yine merkeze bağlı Kaymaklı belediye Başkanı Halit Elma, Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü de bir dönem daha başkanlık koltuğunda oturma hevesinde.

2 Belediyesi düşecek olan Acıgöl ilçesinde ise Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik ile Tatlarin Belediye Başkanı Hilmi Biltekin’in de yeni dönemde adaylıkları hemen hemen kesin gibi. Biltekin’in Anavatan Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin ardından bu kez Ak Parti saflarına katılabileceği ise konuşulmaya devam ediyor.

5 Belediyesi kapanacak olan Avanos ilçesinde ise Çalış Belediye Başkanı Alparslan Özer, Kalaba Belediye Başkanı Ümit Köroğlu, Özkonak Belediye Başkanı Osman Kutay’ın da yeni dönemde belediye başkanlığına aday olmaları kesin gibi.

2 Belediyesinden biri olan Suvermez Belediyesini kaybedecek olan Derinkuyu ilçesinde, defalarca Ak Partili Milletvekillerine ve teşkilatlara övgüler yağdıran ancak halen bu partiye resmen katılıp katılmadığı bilinmeyen Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’da Ustalık dönemi için kasabalının oyunu isteyecek.

İlçeye bağlı Abuşağı, Gümüşkent, Karacaşar, Tuzköy ve Ovaören belediyeleri kapatılacak olan Gülşehir’de, Kalecik, Karahasanlı, Karasenir ve Kanlıca belediyeleri kapatılacak olan Kozaklı ilçesinde ve yine Karaburna ve Kızılağıl belediyeleri kapatılacak olan Hacıbektaş ilçesinde ilçe merkezleri haricinde seçim heyecanı yaşanmayacak.

Öte yandan Mustafapaşa ve Başdere belediyeleri kapatılacak olan Ürgüp ilçesinde Ortahisar belediye başkanı Ali İhsan Özendi’ de diğer belediye başkanları gibi bir dönem daha başkanlık mazbatasını elinde tutabilmenin çabasını verecek.

Tasarıya göre Belediyelikten Düşmesi beklenen Belediyelerimiz Şunlar :
Acıgöl  İnallı

Acıgöl  Kurugöl
Avanos  Akarca
Avanos   Göynük
Avanos  Mahmat
Avanos  Sarılar
Avanos  Topaklı
Derinkuyu  Suvermez
Gülşehir  Abuşağı
Gülşehir  Gümüşkent
Gülşehir  Ovaören
Gülşehir  Karacaşar
Gülşehir  Tuzköy
Hacıbektaş  Karaburna
Hacıbektaş  Kızılağıl
Kozaklı  Kalecik
Kozaklı  Kanlıca
Kozaklı  Karahasanlı
Kozaklı  Karasenir
Ürgüp  Başdere
Ürgüp Mustafapaşa