Son zamanlarda değiştirilen kurum politikası, ardı arkası kesilmeyen idari soruşturmalar, idari personel sürgünleri, lojman tahsisinde ayyuka çıkaran uygulamalar ile anılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde son olarak Rektör Yardımcısı Abdullah Şengül'ün istifası gündeme adeta bomba gibi düştü.
 
Öncelikli olarak Prof. Dr. Çetin Pekacar'ın görev süresinin olaylı bir şekilde uzatılmaması, ardından Prof. Dr. İsmail Bekçi'nin rektör yardımcılığından istifası ve son olarak da Prof. Dr. Abdullah Şengül'ün istifası sonrası üniversite hem akademik hem de idari personel arasında günden güne artan "neler oluyor" sorusu hiçbir cevap bulamazken, rektörlüğe yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre üniversitede bir "koordinatörlük" sorunu baş gösteriyor.
 
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'a rektör yardımcısı dayanmamasının baş sebebi iddialara göre göreve getirilen rektör yardımcılarına Filiz Kılıç tarafından yöneltilen "Ya Genel Koordinatör Tuncay Bülbül ile uyumlu çalışacaksınız ya da istifa edeceksiniz" ifadesi.
 
Yükseköğretim Kanunu'na göre idari anlamda rektörden sonra görevde en yetkili isim olarak "profesör" ünvanı ile rektör yardımcıları olarak belirtilmişken, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde kanunun çizdiği sınırlar adeta hiçe sayılarak "doçent" ünvanı ile genel koordinatörlük makamında yer alan ismin rektörden sonra yetkili kılınmaya çalışılması üniversitedeki hem akademik hem de idari personeldeki rahatsızlığın en büyük sebebi.
 
İddialara göre genel koordinatör tarafından ifade edilen sözler, emir olunan uygulamalar günden güne dozunu artırarak rektörlük makamında sık sık kavgaların yaşanmasına ve istifaların ardı ardına gelmesine sebep olmuş durumda.
 
Uzun yıllar Nevşehir'de birleştirici, üretici, yapıcı ve başarıları ile anılan bir kurum olarak varlığını sürdüren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin rektörlük seçimlerine az bir süre kala yıkıcı tavırlar ve tek kişinin hakimiyeti ile anılan otoriter bir kurum izlenimini sürdürmesinin Nevşehir'e büyük kayıplar vereceği kamuoyu tarafından her geçen gün daha çok ifade ediliyor.
 
Görünen o ki sebebi bilinmeyen bir şekilde giderayak adeta tek koltuk ve tek kişi uğruna herkesi bypass edercesine çekilen "kılıç" hem üniversitemizde hem de şehrimize ağır yara verecek.
 
Yaşanan gelişmelerden sonra bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Türk Eğitim-Sen olarak üniversitemizin kurulduğu günden bugüne kadar üniversitemize maddi, manevi her türlü desteği vererek başarısını, çalışmalarını, şehrimize kazandırdıklarını alkışlayarak yapılanlarla gurur duyduk. Biz müspet her çalışmanın ardında dururken, birileri üniversitemizi her an yıpratmaya, dedikoduların boyutunu en mahreme kadar ilerletmeyi, başarıyı takozlamayı sürdürdü fakat gelinen noktada dedikoducular, fitneciler ve itham edilenler kol kola yürümeye ve birlikte üniversitemizde oluşturulan güzel her şeyi yıkmaya başladılar. Biz bu noktada karakter ve kişilik travması yaşayan herkese gereken tepkimizi koyar, haddinizi bilin demeyi kendimize görev biliriz." şeklinde konuştu.
 
Mustafa Uğur ayrıca, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin kıyımlarla, adam kayırmacılığı ile anılmasının, tek kişinin tüm kurumu ve kişileri yok sayacağı bir üniversite olarak anılmasının önüne geçeceklerini de ifade ederek ezilen herkesin yanında olacaklarını ve bu doğrultuda üniversitede yaşananlarla ilgili hazırlanan raporların üniversitenin geleceği adına ilgili resmi makamlara da iletildiğini ifade etti.

Kaynak: Nevtes