Nevşehir’in Kozaklı ilçesinden bugüne kadar hiç milletvekili çıkmadı.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde bugüne kadar hiç Kozaklılı bir milletvekili olmadı. 7 Haziran 2015 tarihinde ise Kozaklı ilçesinin 60 yıllık hasretine son vermek isteyen tam dört isim milletvekili adayı gösterilip sonrasında ise Nevşehir’i parlamento da temsil etmek için çalışmalarına devam ediyor. Kozkalı’nın milletvekili hasretine son vermek için AK Parti’den Ahmet Ensonra, Erdoğan Çelik ve Serhat Tuğral aday adaylık müracaatlarını yaparken, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ise Sait Yüksel aday adaylık çalışmalarına devam ediyor. NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan ın da MHP den aday adayı olması bekleniyor.
Kozaklı İlçesinden 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde bu dört isim Kozaklı’nın 60 yıllık kaderini değiştirmek için kolları sıvadı ve parti genel merkezlerinin milletvekili adaylarını açıklamasını beklemeye başladı. 

Kozaklı ilçemizde 1976 yılından bu seneye kadar hiç Milletvekili çıkaramadığı düşünüldüğünde Bölgesel Milletvekili olarak hangi Siyasi partiden hangi aday adayının kazanmasının ötesinde kazananın o siyasi parti olmasına mutlak gözle bakılıyor.