NEVŞEHİR (Kozaklı) - CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, seçim çalışması kapsamında Kozaklı’ya gelerek Pazar yerini ve esnafları gezdi. İlçe merkezindeki CHP seçim bürosu önünde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Tekiner, alkışlar eşliğinde caddede yürüyerek vatandaşları selamladıktan sonra mini bir mitinge dönen açık hava toplantısında halka hitap etti. Nevşehir’den Milletvekili seçilmesine kesin gözüyle bakılan CHP’li Bülent Tekiner’e İl Başkanı Kamil Gülmez, Kozaklı İlçe Başkanı Ahmet Kaya ve çok sayıda partili de eşlik etti.

 

KOZAKLI’YI, NEVŞEHİR’İ KADERİNE TERK ETTİLER

Kendisini izlemek üzere ilçe meydanını dolduran yüzlerce kişiye seslen Bülent Tekiner, Nevşehir’in son 13 yılda yatırımdan mahrum bırakılarak adeta unutulan bir kent haline getirildiğini söyledi. Hükümet kabinelerinde yer alan Nevşehirli son bakanın Esat Kıratlıoğlu olduğunu anımsatan Tekiner, “Kabinede Nevşehirli olmazsa yatırım olmaz. Hakkımıza sahip çıkan olmaz. Son 13 yılda Nevşehir’e komşu olan illere yapılan kamu yardımlarına bakın, Nevşehir için sefalet tablosuyla karşılaşırsınız. 81 il arasında 78. sıradayız. Nevşehir bu unutulmuşluğu, bu üvey evlat muamelesini hak etmiyor. Kampanyama başladığım günden beri büyük bir inanç ve iddia ile söylüyorum; sadece Milletvekilliğine değil Bakan olmaya da talibim. Allah’ın izniyle 8 Haziran sabahı Milletvekili mazbatamı aldıktan sonra kurulacak olan CHP Hükümetinde Bakan olmayı istiyorum.” diye konuştu.  

 

HERKESİN VEKİLİ OLACAĞIM

Seçildiği takdirde Nevşehir’in sesi olacağını kaydeden Bülent Tekiner, “Bizleri aday olarak sizlerin huzurunuza Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu getirmedi. Bizler Genel Merkez yöneticilerinin iki dudağı arasından çıkan sözlerle belirlenmedik. Beni sizlerin oylarınız Milletvekili adayı yaptı. Büyük bir sorumluluğum var. 4 yılda bir köyün yolunu, köylüyü hatırlayanlardan olmayacağız. Daima yanı başınızda olacağım. Sözüm söz; 8 Haziran’da mazbatamı alır almaz Nevşehir’imizin merkezine Milletvekili İrtibat bürosunu açacağım. Bize oy vermiş olsun olmasın, hiç fark etmez, bütün Nevşehirlilerin burada bir evi olacak. Bu büroda siyaset olmayacak. Ankara’ya gelmek zorunda kalmayacaksınız. Haftanın iki günü ben Nevşehir’de olacağım. Bütün vatandaşlarımız hizmetin ne olduğunu görecekler.” dedi.

 

BÜYÜK İLGİ

Açık hava mitinginin ardından vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle seçim otobüsüne zorlukla ilerleyebilen Tekiner’e bu esnada üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün motifinin işlendiği bir halı hediye edildi. Gördüğü yoğum ilgiden oldukça memnun kalan Tekiner, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra alandan ayrıldı.