AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. Mahmut Sami Uluer, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak hazırladığı paketleri dağıttı.

Temayül ve Mülakatlar sonrası STK ziyaretlerine devam eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. Mahmut Sami Uluer, eğer aday gösterilirde Milletvekili seçilirse Türkiye nin en genç Milletvekili olma özelliği taşıyacak.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. Mahmut Sami Uluer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şu açıklamada bulundu...

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün olan 8 Mart, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayılmıştır.
Cenneti kadınların ayaklarının altına seren bir dinin mensupları olarak, kadını hep el üstünde tutan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kadın hakları konusunda Dünyaya örnek olmuş adımlarımız bugün doğru bilinmeli ve günün şartlarına göre uyarlanmalıdır.
Kadına seçme ve seçilme hakkı gibi düzenlemeleri birçok ülkeden önce tanımlayan Cumhuriyet geleneğimiz, dini inancını da yaşayarak seçilmek, kamuda çalışmak, eşit statüye sahip olmak isteyen kadına karşı on yıllarca duyarsız kalmış, bu yanlışlığı düzeltmek de AK Parti kadrolarına nasip olmuştur. Sosyal hayatın her alanında atılan adımlar gibi bu adımlar da gelecek nesiller adına bir umut ışığı olmuştur. Bu aşamadan sonra bizlere düşen, salt anlamda kadın erkek eşitliği üzerinden mevzuat düzenlemelerinin yanı sıra, kadın haklarının topluma doğru ve tam şekilde yansıtılmasıdır.
Sırf kadın olduğu için saldırıya uğrayan, tarifsiz acılar çeken insanların ve yakınlarının, bir de toplumun uç noktalarından gelen gayrı-ahlaki saldırılara da göğüs germek durumunda olduğunu görmemiz lazım. Ötekileştirmeye fırsat vermeden, siyasi emellere alet edilmesine izin vermeden kadın haklarını ele almalı, art niyetli olanlara karşı da yaptırımları tesis etmeliyiz. Dini inancı, mezhebi, siyasi görüşü, yaşayış tarzı ne olursa olsun kadın hakları konusunda toplumun tüm kesimleri, siyasetin tüm temsilcileri olarak bir olmalıyız. Bu, hem milli hem evrensel hem de insani bir konudur.
Kız çocuklarının, diri diri çölün ortasına gömülmelerine son verip, onları en kıymetlimiz yapan dinimizin bizlere işaret ettiği bilince sahip olmalıyız. Kız çocuğu nimettir, berekettir. Eş, emanettir, mutluluktur. Anne, cennete giden yoldur. Kadın, kendisine ancak asalet ve şeref sahibinin değer verdiği varlıktır. Kadınlar her halleriyle kıymetli ve önemlidir. Kıymetlilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.