Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Gülşehir’in MHP’li Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Ödemiş, Gülşehir ve Nevşehir’in sorunları ile ülke gündeminden bahsederek, “Masaya yumruk vurup, Nevşehir ve Gülşehir’in problemlerini gündeme getirecek bir yapıya sahibim. Allah nasip ederse, Gülşehirli ve Nevşehirli kazanacaktır” dedi.

Kızılırmak’ı kurtaracağım.

Gülşehir’deki HES göletine değinen Ödemiş, Gülşehir’de bir Kızılırmak Projesi gerçekleştirmek için 4 yıldır uğraş verdiğini söyleyerek, “Kızılırmak Projesi İç Anadolu’nun Eskişehir’i demek. Yılmaz Büyükerşen’in yaptığını ben Gülşehir’e yapacağım. Para istemiyorum, pul istemiyorum. Müsaade edin yapayım, sadece kumunu kullanayım” diye devam etti.

Kızılırmak üzerine yapılan HES’in Gülşehir’e büyük bir kötülük olduğunu ve ekonomik olmadığını iddia eden Hüseyin Ödemiş, “HES yapıldı, Kızılırmak bataklığa dönüştü. Kızılırmak’ı kurtarmak için kanal içine almak istiyorum. Bunun karşılığında sadece çıkacak kumu alıp işleyeyim. Başka bir şey istemiyorum” dedi.

Yetkililere seslenen Ödemiş, “Benim başıma denetici verin, ben kar istemiyorum. Hayrına yapacağım. Masrafımı verin, ocağımı tahsis edeceğim. Kızılırmak’ı kurtaralım. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir mühendislikte yoktur ki Gülşehir’deki gibi gölet kanalizasyondan yüksek kotta olsun! Yani göletin su kotu, Gülşehir’in kanalizasyon kotundan yüksek. Böyle bir şey, böyle bir mühendislik olmaz! Kim yaptırdı ise olacak iş değil” diye konuştu.

Nevşehir’in sorunlarını dile getireceğim.

Hüseyin Ödemiş, üniversite öğrencilerinin yüzde 60’ının uyuşturucu kullandığından bahsetti: “Üniversite öğrencilerinin yüzde 60’ı uyuşturucu kullanıyor. Çok korkunç bir rakam! Kimi öğrenciler uyuşturucu ile etkinlik olarak mücadele ediyorlar. Benim haricimde kimse onlara sahip çıkmıyor. Nevşehir’de toplamda 100’e yakın milletvekili aday adayı var. Benim haricimde hiçbiri onlara sahip çıkmamış. Ben gittim, üniversite öğrencileri ile görüştüm, o kadar sevindiler ki! Siyasete atılmış hiçbir adayın kendileri ile ilgilenmediğini söylüyorlar. Üniversitede uyuşturucu ile mücadeleyi kendilerine vazife edinmiş öğrencilere destek oluyorum.”

Nevşehir’in sorunları ile ilgili olarak Ödemiş, şöyle konuştu: “Bir milletvekili çıkıp da Nevşehir’in problemini Mecliste dile getirmiyor. Sorunların çözümü konusunda hiçbir girişim göremiyorum. Bu kadar mı zavallıyız?”

Ülke Fetret Devrini yaşıyor.

Nevşehir MHP Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Ödemiş, ülke gündeminden de bahsetti: “Hayali düşmanlarla uğraşıyorlar. ‘Bana oy verin, prangalardan kurtulalım’ diyorlar. Şimdiye kadar nerede idin? Biz 13 yıllık fetret dönemi yaşıyoruz. ‘Bize oy verin, ülke nasıl satılır, gösterelim’ diyorlar. Zaten parsel parsel sattın. Birine darbe, diğerine paralel diyorlar. Ya buna ne diyecekler?  Ağızlarını açabiliyorlar mı? Bir tabir var bilirsiniz: Çingene çingeneye çatmayınca kasnak boğaza geçmezmiş. Şimdi Çingene çingeneye çattı, kasnak boğaza geçti. Bunlara hiç itiraz edemiyorlar. Ülkedeki tehlikeyi görebiliyor musunuz? Birinin hakkında 100 tane konu var deyip, bir tanesini açıkladılar. Türkiye’de yer yerinden oynadı. Diğerlerini de açıklarlarsa neler olur? 8 Haziranda görüşeceklermiş; delikanlı adam 8 Haziranı beklemez, şimdi görüşür.

Müslümanlığa yakışmayan şeyler oluyor.

Demokrasi ve hukuk zaten yok. Bir ülkede bir toplumu hukuk kuralları, din kuralları, ahlak kuralları ve gelenek görenekler meydana getirir. Hukuk kuralı var mı, yok. Din kuralı var mı, yok. Ahlak kuralı var mı, yok. Sadece gelenek göreneklerimiz kaldı, o da halkın kuralları olduğu için. Toplumu bu kurallar idare eder, toplum bu kurallar dahilinde hareket eder. Bu beş kuraldan birincisi hukuktur. Var mı, söyleyebilir misiniz? Ahlak, din kuralı kalmış mı? Bir fıkıh hocası ne diyor: ‘Darül harptır ülke, bu alınan savaş ganimetidir’ Yani, bu yenilen rüşvetler savaş ganimeti sayılır diyor. Türkiye’nin en büyük fıkıhçısı denilen fıkıhçı bunu söylüyor. Ertesi gün Diyanet İşleri Başkanı diyor ki “yok yok, haram sayılır.”  Yani biri Fıkıhçı, biri Diyanet İşleri Başkanı… Yanlışlığa bakın, ahlak kurallarına bakın! Sen geliyorsun, camilerden Diyanet adına para topluyorsun, götürüp Diyanet İşleri Başkanının altına bir trilyonluk araba alıyorsun! Tüm dünyanın Katoliklerinin lideri Papa 100 bin liralık arabaya biniyor. Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanı 1 trilyonluk arabaya biniyor ve lüks olmuyor.

Hani İslam’da israf haramdı?

Bir şey daha var: 220 tane mersedes makam arabası alınmış, bekliyor. Her biri 480 bin Euro’ya alındı. Şimdilik bekliyor, seçimden sonra hepsinin altına verilecek.

Emekli nasıl geçinsin?

Kılıçdaroğlu’nun emekli çıkışında gardları düştü, kaç gündür geziniyorlar. Cevap veremeyince, “sadece notere gidiyorsun” gibi laflar ediyorlar. Gerçek bir yara, emeklilerin durumu. Ben de aynı zamanda emekliyim. Bir yara bu, olacak gibi değil. Büyükşehirde 1200 lira para alıyorsun, 500 lira kira veriyorsun. Bu emekli nasıl geçinecek? Elektriğini, şununu, bununu saymıyorum.”