NEVŞEHİR (Mazı)- Türkiye’de ekonomin ana gündemini oluşturan patates fiyatlarından en fazla etkilenen yerlerden bir olan Ürgüp’e bağlı Mazı Köyü, CHP Nevşehir Milletvekili Bülent Tekiner’i ağırladı. CHP Ürgüp ilçe başkanı Bekir Demir ile Kadın ve Gençlik kolu üyelerinden oluşan parti heyetiyle birlikte Mazı’ya gelerek, mini bir miting havasında geçen ziyarette konuşan Tekiner, çiftçiye yeni bir kırsal kalkınma modelinin müjdesini vererek, “dert sizde çözüm CHP’de” dedi.

 

MAZOT MÜJDESİ

Sektördeki en büyük girdilerin başında gelen mazotun litre fiyatının CHP iktidarında 1,5 liraya düşürüleceğini söyleyen Tekiner, desteklenecek ürünlerinde, çiftçiyi zor durumda bırakmamak için bir yıl önceden açıklanacağını bildirdi.

 

SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ HAZİNEDEN

Tarım sektöründe çalışanların birçoğunun sosyal güvenceden yoksun olduğunu, biriken BAĞ-KUR borçlarının çiftçinin belini büktüğünün altını çizen CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, CHP iktidarında, çiftçilikle uğraşan genç nüfusun sosyal güvenlik primlerinin 30 yaşına kadar Hazine tarafından karşılanacağı müjdesini verdi.

 

ÇİFTÇİYE DESTEK SÖZÜ

Tarım sektöründe alın teri dökenleri bekleyen en büyük tehlikenin kuraklık ve don gibi meteorolojik olaylar olduğunu vurgulayan Bülent Tekiner, yetersiz kalan sigorta sistemine ek olarak, tek geçim kaynağı çiftçilik olan ailelere hane başına ayrıca asgari ücret miktarında ek gelir desteği sağlanacağını da açıkladı.      

 

GEÇİCİ TARIM İŞÇİLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tarım sektöründe çalışan geçici işçileri köle anlayışıyla çalıştıran tekelci yapının CHP iktidarında kırılacağını da söyleyen Bülent Tekiner, bu şekilde çalışan vatandaşların sosyal güvencelerinin de devlet tarafından karşılanacağını bildirdi. CHP’li Bülent Tekiner, açık havada ve onlarca vatandaşın katılımıyla adeta bir miting havasında gerçekleştirilen toplantının ardından köy esnafını ve kahveleri dolaştı.