Meclis'te türden Tören, saat 14.00 'te TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anita çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

TBMM Genel Kurulu saat 15.00 'te toplanacak. TBMM baskanı Cemil Çiçek, birleşimi açmasının ardindan sunuş konuşmasını Yapacak. Çiçek'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Genel Kurul'a takdiminin ardindan İstiklal Marşı okunacak. Ardindan Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'nin 24. Term 4. Yasama Yılı Açılış konuşmasını Yapacak.

Abdullah Gül'ün konuşmasının ardindan, Ergenekon Davası'ndan 5 Ağustos'ta tahliye Olan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, andiçerek YASAMA çalışmalarına başlayacak.

Haberal, "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlügünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, Demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına baglı kalacağıma; toplumun huzur ve REFAHI, milli Dayanışma ve adalet anlayışı Içinde Herkesin insan Fotoğraf haklarından ve hürriyetlerden yararlanması ülküsünden püskürtülen ve anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; Büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim Üzerine andiçerim "şeklindeki yemini, Meclis kürsüsünden EDECEK.

Haberal, yemin etmesiyle Birlikte soru önergesi, kanun Teklifi verebilecek, Meclis Araştırma, gensoru önergelerine imza atabilecek. 

Açılış nedeniyle, milletvekili, sıralarına gül konulacak, Akşam da TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verilecek.