TBMM BAŞKANI KAHRAMAN, NEVŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi’nin davetlisi olarak Nevşehir’e gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman,Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek,Belediye Başkanı Hasan Ünver’den sürdürülen yatırım çalışmalarına ilişkin olarak bilgiler aldı.
Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı da olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Nevşehir’de ilk olarak Vali İlhami Aktaş’ı ziyaret etti.
Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi’ne geçen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Belediye ziyaretinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, AK Parti Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel,Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı’ da hazır bulundu.
Nevşehir’de gazi olan TBMM’nin kahraman başkanı İsmail Kahraman’ı misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Ünver, AK Parti’nin hükümetleri döneminde Nevşehir’in bir çok alanda yatırım alan şehirlerden biri olduğunu belirtti.
Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Nevşehir’e Cumhuriyet döneminin ilk Külliyesi’nin kazandırılmasına yönelik olarak  çalışmaların Nevşehirli hayırsever vatandaşların desteği ile devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Ünver, Külliye ile ilgili ekrandan görüntüler eşliğinde TBMM Başkanı Kahraman’a bilgiler aktardı.
YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR
Ünver “ Allaha şükürler olsun ki AK Parti ile bizler başımız dik bir şekilde siyaset yapıyoruz. Şehrimiz insanlarının ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sağlanması yönünde yatırımlarımız devam ediyor. 1 milyon 650 bin metrekarelik bir alan üzerinde Nevşehir Külliyesi’nin inşaatı devam ediyor. Diğer yanda sosyal alanlarda da etkin bir yatırım çalışması yapıyoruz. Bir yanda yeni belediye hizmet binamızın inşaatı devam ederken, kadın ve erkekler için ayrı ayrı oluşturulacak spor kondisyon merkezini önümüzdeki günlerde hizmete kazandırmayı amaçlıyoruz. 3.5 km uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet pisti,içerisinde halkımızın piknikte yapabileceği uygun alanların da oluşturulacağı  botanik park ve  diğer sosyal tesisleri en kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.” Dedi.
TBMM ,yapılan hizmetler için Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Ünver, ziyaretin anısına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a hayat ağacı motifli Avanos el sanatları ürünü olan çini tabak hediye etti. Kahraman’da Ünver’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin armasını takdim etti.
Kahraman ve beraberindekiler daha sonra Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi’ni ziyaret etti. Nevşehir Belediyesi Mehter takımının gösterisi ile karşılanan TBMM Başkanı Kahraman, Kurucular Kurulu Başkanı olduğu Birlik Vakfı’nın yöneticileri ile de bir süre sohbet etti.
TBMM Başkanı Kahraman, daha sonra Birlik Vakfı’nın Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı  Gürbüz Dinç,  ‘Birlik olursa Dirlik de olur’ düşüncesi ile kültürel ve sosyal amaçlı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Dinç, önümüzdeki günlerde hizmete kazandırılacak 300 yatak kapasiteli yurt binası ile birlikte Nevşehir’de daha önemli sosyal ve kültürel çalışmalar içerisinde olacaklarını ifade etti.
Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı’da, geçmişi Milli Türk talebe Birliği’ne dayanan Birlik Vakfı’nın 1985 yılında kurulduğunu söyledi. Alacacı, Birlik Vakfı olarak devlete ve millete hizmet etme çabası içerisinde olduklarını kaydetti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’de, gazi TBMM’nin kahraman Başkanı İsmail Kahraman’ın İslamiyete,insanlığa hayatını adayan kahramanlardan biri olduğunu söyledi.
KUTLU DAVANIN YÜREKLİ SAVUNUCUSU
 Açıkgöz daha sonra şunları söyledi : ‘ Sayın Kahraman, bu kutlu davanın yürekli savunucularındandır. Hainlerin alçakça gerçekleştirdiği darbe kalkışması sırasında TBMM’ine bomba yağmasına karşın meclis çalışmalarının aksatılmadan yürütülmesinde önemli bir misyon üstlenmiş gerçek bir kahramandır. Dik ve onurlu duruşu ile bizi yok etmeye çalışanlara karşı asaletli bir duruş sergilemiştir. Sayın Kahraman aynı zamanda da gerçek bir vakıf insanıdır. İyiliği yayan ve kötülükten men eden anlayışın hayat nizamı yapan bir gönül insanıdır aynı zamanda. Şehrimizi ziyaret etmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum, kendilerine kalbi teşekkürler ediyorum. “ dedi.
Kahraman Meclisin,Kahraman Başkanı
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’de ‘Kahraman TBMM’inin Kahraman Başkanı şehrimize hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında ,TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, ömrünü tümüyle  hakkı tutup kaldırmaçabası içerisinde geçirdiğini ifade etti. Gizligider,TBMM Başkanı Kahraman’ın Nevşehir’de bulunmasından dolayı bir büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek  şöyle konuştu: “ Sayın Kahraman’ın yaşadığı öyle bir  ömür ki, her anı hakkı tutup kaldırmaya, hak bildiği onurlu davanın daha da ileri düzeylere ulaşmasını sağlama adına geçirilmiş. Alçak darbeci hainlerin 15 Temmuz’daki milletin meclisini bombalamalarına rağmen, meclisimiz sayın başkanımızın dik duruşu ve prensipli çalışmaları ile açık kalmıştır.O gecede bizlere ışık tutan,hürriyet sevdalısı arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. “ dedi.
Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman,  toplumda sivil toplum örgütlerinin sayısal olarak artırılmasının toplumun her alanda büyüme ve gelişmesi ile doğru orantılı olduğunu belirtti.
Kahraman “ 1950 lere gelene kadar ülkemizdeki sivil toplum örgütleri sayı olarak oldukça azdı. Bir toplumda sivil toplum teşkilatları ne kadar fazla ise, o toplumda her alanda ciddi bir gelişme ve büyüme görülür. O toplum gerçek anlamda zinde olur.” dedi.
15 temmuz ülkemizi işgal hareketi idi
Kahraman , 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sırasında yaşananları da konuşmasında dile getirdi.  Kahraman şöyle konuştu: “ Ülke ve millet olarak bizlerin gelişmesini istemeyenler  bir kalkışmayı denediler. Ama topyekun millet, parti farkı gözetmeksizin direndi, karşı koydu ve 'hayır' dedi. O akşam, meclis cuma günleri kapalı olduğu için mecliste buluştuk. Herkes topyekun 'hayır' dedi, 'dur' dedi ve bir darbe önlendi. Tabi bu 15 Temmuz darbe değildi. 15 Temmuz  ülkemizi işgal hareketiydi. 60 darbedir, 71 darbedir, 80 darbedir ama bu bir işgal hareketiydi. Ama topyekun millet sinesini, göğsünü gerdi ve bu alçak saldırıyı önledi.  Türkiye’de  her hangi bir darbe teşebbüsü olmayacak. Ülkemizde artık darbeler dönemi bitti. Ben deniz, cuma akşamı gördüm ve anladım, bir darbe oluyor diye. Kendi irademle meclise gittim. Meclise giderken yollar boş,Çankaya’da hükümetten arkadaşlarımızı da tekrar çağırmak için gittiğimde yine boş. Dönüşte tanklar, helikopterler. Uçaklar tepemizde alçak uçuş yapıyorlar. Kendi vatanımdaki insanlarıma , kendi insanlarım ateş ediyorlar. Olacak iş değil. Bu FETÖ denilen şaşkın, zalim, hain, bu büyük çete harekete geçmiş. Ama önlendi. Meclisi açtım. Olağan üstü toplantıya çağırdım, cumartesi günü için. Partilere birer mektup yazdım, olağanüstü toplantıya çağırdım.  Milletvekillerinin davetini ilettim yayın organlarına. Ertesi günkü toplantıda 4 partinin 4'üde deklarasyonu ortak bildiri imza ettiler. O gece 3 parti vardı. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi. Ama o gece hepsi  ay yıldız taşıyan insanlarımız vardı ve biz meclisimizi açtık. 'Senin bir yerde olman lazım. Ne olur ne olmaz. ya bir şey olursa, lüzumlu olursa' diyen arkadaşlarım oldu. İyi niyetle, kötü niyetle değil. Ama ben mademki kaptanım, kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler terk eder. Hepimiz olduğumuz yerde elimizden ne gelirse onu yapacağız. Geçit vermeyeceğiz. Gelişmeye devam edeceğiz inşallah.” Dedi.
Toplantının tamamlanmasının ardından Vali İlhami Aktaş başta olmak üzere toplantıya katılanlar TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a çeşitli hediyeler takdim ettiler.