NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yayın yapan günlük, haftalık gazetelerin yanında internet sitelerinde sık sık, en azından ayda bir kez yayınlanan İl genel meclisi gündemlerinin ardı bu yılda gelmeyecek.

Her ayın ilk haftasında gündemdeki konuları görüşmek ve karara bağlamak üzere bir araya gelen İl genel meclisinin gündemi Valilik aracılığıyla kamuoyuna duyuruluyor. Ancak, söz konusu oturumlarda ne kararlar alındığını öğrenmek anlaşılan bu yılda mümkün olmayacak.

Daha önce bu konuda yaptığımız eleştirilere kulak bile vermeyen İl genel meclisi Başkanı ve üyelerinin bu yönde bir açıklama yapmaması da dikkatlerden kaçmadı. Zira il genel meclisi toplantılarında alınan kararların birer devlet sırrı niteliğimi taşıdığına da açıklık getirilebilmiş değil.

İl genel meclisi oturumlarında alınan kararlar kamuoyuna bir türlü açıklanamaz iken, bu konuda CHP’li Avanos belediyesinin gösterdiği şeffaflık ise dikkatleri çekmeyi sürdürüyor. İsmet İnce’nin başkanlığında toplanan Avanos belediyesi meclisinde alınan kararlar belediyenin internet sitesinden hemen hemen her toplantının ardından yayınlanıyor.