MEDAŞ Bölge Toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MEDAŞ'ın vergi gelirlerini İstanbul'a taşımasının kabul edilemeyecek bir durum olduğunu belirterek, MEDAŞ'ın geri adım atmasını istedi.

 

MEDAŞ Bölge Toplantısı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla Dedeman Otel'de gerçekleşti. Düzenlenen bölge toplantısında elektrik dağıtımında yaşanan sorunlar masaya yatırıldı. Bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için Konya'ya gelen Bakan Taner Yıldız bölge toplantısında bölge illerinde elektrik dağıtımında meydana gelen sıkıntıları tüm taraflarından dinledi. Toplantıya  Vali Aydın Nezih Doğan, Aksaray Valisi Selami Altınok, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Niğde Valisi Alim Barut, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Karaman Valisi Murat Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Nevşehir Milletvekilleriyle birlikte  6 ilin milletvekilleri, belediye başkanları ve MEDAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Ayhan Yavrucu, MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu ve TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik katıldı.

 

MEDAŞ BU KARARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEK

 

Bölge toplantısında konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Müdürü Taner Yıldız, “Bugün Karaman, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Konya'nın elektrik dağıtımıyla ilgili sıkıtılarını tüm taraflarıyla konuşmak için toplandık. MEDAŞ'ın yatırımları, belirttikleri hedeflere ulaşıp ulaşmadıklarını beraber masaya yatıracağız. Ulaşıyorlarsa hangi oranda ulaşıyorlar. Şikayetler neler? Genel fotoğraf bize ne diyor? Amaç daha kaliteli hizmeti vatandaşa yerinde ve zamanında vermektir. Vatandaşımız daha fazlasını hakediyor. Kaliteli bir hizmet vermeyi hedefliyoruz, MEDAŞ da bunu göz önünde bulundurmalı. MEDAŞ özelleştikten sonra bir takım aksaklıkların meydana geldiğini gördük. Bunların hızlıca giderilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

MEDAŞ BULUNDUĞU ŞEHRE VERGİSİNİ ÖDEMELİ

 

MEDAŞ'ın bulunduğu ile vergi vermesinin doğru olacağına dikkat çeken Taner Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Duydum ki MEDAŞ vergi gelirlerini İstanbul'a taşımış. Bu kabul edilemez. MEDAŞ'ın bulunduğu ile katkı sağlaması lazım. Tabi ki MEDAŞ bu kararını yeniden gözden geçirecektir. Vergisini yeniden en yakın zamanda Konya'ya taşıyacaktır. Geçtiğimiz yıl Türkiye bir önceki yıla göre enerjide daha hızlı büyüme başarısı göstermiştir. Daha hızlı da büyümek zorundadır. Türkiye'nin büyümesini karışlayacak enerji yatırımları hız kesmemeli. MEDAŞ'ın ürettiği hizmetlerin karşılığını bulması için bulunduğu ile vergisini ödemeli. Doğru olan da MEDAŞ'ın vergisini bulunduğu ile ödemesidir.

 

MEDAŞ bulunduğu illere sadece ekonomik olarak değil sosyal sorumluluk projeleriyle de katkı sağlamalı. Bu açık bir kürsü olacak. Herkes eleştiri ve tavsiyelerini özgür bir şekilde ifade edecek. Toplantının amacının elektrik dağıtımında meydana gelen sıkıntılara çözüm bulmak” ifadelerini kullandı. Vali Aydın Nezih Doğan da MEDAŞ'a ilişkin zaman zaman çeşitli şikayetler aldıklarını belirterek, “ 6 ilin vali, belediye başkanları, milletvekilleri, yöneticileriyle birlikte ve Bakanımızla birlikte bu sorunları gidermek amacıyla bugün toplandık. Amacımız nihai çözüm bulmak. Daha öncede böyle toplantılar gerçekleştirdik. Artık elektrik dağıtımıyla ilgili şikayetler gelmemesi için toplandık” dedi.  Konuşmaların ardından MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu ise MEDAŞ'ın faaliyetleriyle ilgili katılımcıları kısa bir sunumla bilgilendirdikten sonra bölge toplantısı basına kapatılı olarak devam etti.

merhabahaber.com

Konya da MEDAŞ Bölge toplantısı yapılıyor.


Aksaray,Karaman,Kırşehir,Konya,Nevşehir ve Niğde illerini kapsayan MEDAŞ Bölge toplantısı Konya da şu saatlerde başladı.

01 Mart 2013 Cuma 11:09Bu haber 26 kez okundu


 Konya da düzenlenen MEDAŞ Bölge Toplantısına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Başkanlığında çok sayıda illerin Vali,Milletvekilleri katıldı.MEDAŞ Bölge Toplantısına Nevşehir adına Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider Murat Göktürk ve Erdal Feralan da katıldı.

 

Toplantı hakkında FİB habere açıklamlarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekiili Av.Ebubekir Gizligider şuan Konya da MEDAŞ Bölge toplantısındayız. Nevşehirli vatandaşlarımızın ve Turizmcilerimizden, Esnaftan, sanayiciden, çiftçiden hayvancıdan hemen her kesimden aldığımız şikayetleri Bakanımıza ilettik. Çözüm yolu üretilmesi adına önemli bir toplantı inşallah güzel sonuçlar almayı umuyoruz dedi.