Ak Partinin takvimine göre aday adaylığı müracatı için son 8 gün kala, Ürgüp siyasetinde hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Kurban bayramının ardından hareketlenmesi planlanan siyaset sahnesinde bugün Ürgüp Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracatını yapan isim Mehmet Aktürk oldu.

Aktürk aday adaylığı başvurusu için yanındaki partililerle birlikte Ak Parti ilçe başkanlığına geldi. İlçe Başkanı Ahmet Koçak’a üzerinde Besmele yazılı kalem hediye eden Aktürk, başvuru formunu hediye ettiği kalemle doldurdu.

Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ahmet Koçak’a evraklarını teslim eden Aktürk, 2014 yılı Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçimlerine Ürgüp Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu, kısmet olursa Ürgüp’e hizmet etmek istediğini belirtti.

Başvuru sonrası açıklama yapan İlçe Başkanı Ahmet Koçak, 1 kasım 2013 tarihine kadar devam edecek başvurular için Ürgüp İlçe Başkanlığına 2. başvurunun gerçekleştirildiğini ifade ederek, eczacı Mehmet Aktürk’e de bu yolculukta başarılar diledi.

Basın mensuplarının talebi üzerine kısa bir açıklama yapan Aktürk, "Temaslarım ve ailemle yaptığım istişarelerim neticesinde Ürgüp’e ve Ürgüp’lü hemşehrilerime hizmet etme sorumluluğumun gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kapadokya Bölgesinin dünyaya açılan penceresi olan ilçemizin; doğal mirasına, eşsiz kültürüne sahip çıkacak ve partimizin 2023 vizyonu çerçevesinde adaletli, verimli ve etkili belediyecilik anlayışı ile Ürgüp’ümüzü öncü ve önder dünya kentlerinden biri konumuna getirmek adına aday adayı oldum." dedi.

Başvurusunu şu ana kadar yapmış ve de yapacak olan aday adayları ile omuz omuza vererek, bu onurlu görev kime nasip olursa, onun arkasında bir ve beraber olarak çalışmaya devam edeceklerini de belirtti.