MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Varol,Dün akşam FİB Haber.Com da canlı olarak yayınlanan ve Gazeteci Behçet Alkan ın hazırlayıp sunduğu programa katılarak merak edilen sorulara cevap verdi projelerini anlattı.

Varol: "Belediye Başkanının yetkileri çok büyük. Dolayısıyla bu kadar yetkili belediye başkanı iyi bir yönetici olursa bulunduğu çevreyi ihya eder, geliştirir. Kötü bir yönetici olursa bulunduğu yeri çirkinleştirir, imha eder" dedi.

Türkiye'deki denetleme mekanizmasının iyi olmadığını kaydeden Varol, "Belediye başkanı yetkisini sivil toplum kuruluşlarıyla, üniversitelerle, meslek odalarıyla paylaşarak kullanmalıdır. Tek başınıza karar verirseniz bugün Nevşehir'imizde olduğu gibi, Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasında Nevşehir Belediyesi olur. Yapılan yatırımların bir çoğu da atıl olur" ifadelerini kullandı. 

"ORTAK YAŞAM DA ORTAK AKILLA KURULUR"-

Nevşehir'in farklı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu, Ünver'in 10 yıldır hizmet ettiğini ifade eden Varol, "Güzel şeyler de yaptı. Ama artık yoruldu. Bu 10 yıllık sürece baktığımız zaman Nevşehir kimliği ortadan kaybolmuş,Tarihi değerleri kalesi,çeşmeleri elden gitmiş insanların mutlu olmadığı bir Nevşehir var önümüzde. Yap bozlarla deneme tahtasına çevrilmiş elindeki kaynağı hoyratca kullanan bir anlayışla Kimsenin fikri alınmadığı zaman yaşayanlarda kendini kente ait hissetmiyor. Şehirlerde ortak bir yaşam vardır. Ortak yaşam da ortak akılla kurulur" dedi.

10 yıllık bir Belediye Başkanın 2014 Yerel seçimleri için Nevşehir halkına yapacakları projeleri anlattığı kitapcığı ağır bir dille eleştiren Varol,İşte bu Ünver e hiç yakışmadı...Ya bizi ciddiye almadı yada bizleri salak yerine koyuyor dedi.
Ünver'in kitapcığında yer alan projeleri içinde sadece iki alt üst geçitle bir kaç rütüşun yer aldığı projelerle mi 2023 e hazırlanacak bu şehir?

Nevşehir'deki su sorununa değinen Varol, Allah kısmet ederde 31 Mart ta gelirsek söz veriyorum Halkımızın içinde olmaya,Bürokrasi Siyasilerle son derece medeni şekilde NEVŞEHİR için iyi ilişkiler içerisinde olacağımıza ve bu şehre en güzel hizmet için hazırladığımız projelerle vatandaşlarımızın layık olduğu hizmetleri getireceğiz.Kaynaklarımız mevcut elimizdeki kaynakların en güzel şekilde kullanılmasıyla çözümlenebileceğine inanıyorum Milletvekilleeriyle problem yaşanmaz Zaten kanun koyucu görev ve sorumlulukları sınırlandırmış şuna inanın bizimle çalışmak onlarıda mutlu edecektir dedi.

Varol seçim çalışmaları kapsamında Nevşehirli vatandaşlaımızın büyük destek teveccühlerine şahitlik ettiğini belirterek biz geldiğimizde internet yoluyla Belediye tv den halkımızı her konuda bilinçlendireceğiz hesap verir şefffa bir anlayışla halkımızla birlikte bu şehri yöneteceğiz dedi.
Ayrıca Nevşehir kale ve çevresi için çok büyük projemiz hazır.Yer yer butik otellerle birlikte şehir merkezini Turizmle buluşturacaklarını ifade etti.

Son olarak 30 Mart yerel seçimlerinin Nevşehir ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum diyen Varol bu bilinçle halkımızın sandıkları başında gereğini yapacaklarını düşünüyorum dedi.Varol ayrıca halkımızın dua ve desteklerini bekliyorum dedi.