Melih Gökçek'ten Oyun Bozan Tarihi Açıklaması
GENE SHARP’IN METOTLARI GEZİ PARKI’NDA KULLANILDI...

 Gökçek: M.Ali Alabora Gezi parkı olaylarının 1 numaralı aktörüdür
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Taksim'de başlayan Gezi Parkı protestolarında halkı provoke eden sanatçı Mehmet Ali Alabora'ya sert tepki gösterdi.
Alabora'nın “Mi Minör” adlı oyunuyla açık niyetini belli ettiğini ifade eden Gökçek, Alabora'nın CNN'e verdiği röportaja da dikkat çekerek “M.Ali Alabora bu işin liderlerinden birisi” dedi. 
 Alabora'nın 1 yıl önce sahne aldığı oyun ile Gezi eylemleri arasında benzerlikler olduğunu ifade ederken “Alabora İş Bankası reklamlarında oynadı. İş Bankası kimin CHP'nin. Bu da mı tesadüf?” diye konuştu. 

Canlı yayında, M.Ali Alabora'ya seslenen Gökçek şunları söyledi: 

MİLLETİN GÖNLÜNDE MAHKUMSUN 
Bak M.Ali Alabora sen Türkiye'de bu kaosun meydana gelmesi için özel olarak elinden gelen çabayı sarf ettin. Devlet senin yakana yapışmalı, savcılar senin yakana yapışmalı. Bu olayların içerisinde ölen bir çok insan var. Bunun vebali senin sırtında değil mi? Bu kadar tahrik yapmasaydın, bu kadar tahriktar olmasaydın, bu canlar gidecek miydi acaba? Bu millet seni affedecek mi zannediyorsun. Bu milletin gönlünde sen mahkumsun. Bunu bil. Senin yanındaki 3-5 tane militan, senin hakkında başka laflar söyleyebilir ama milletin gönlünde mahkumsun, ve hukuk da senin peşini bırakmayacak. Ben buna inanıyorum. 

GEZİ EYLEMLERİNİN BİR NUMARALI AKTÖRÜDÜR 
Hukuk senin bu darbe girişimlerine, bu tahriklerine mutlaka bir ceza vermeli. Ben bunun senin yanına kalmaması gerektiğine inanıyorum. Üç kuruş kalkıp İş Bankası'ndan para alacağım diye kalkıp oradan aldığın paralarla bu işi yapmaya hakkın yok. M.Ali Alabora Türkiye'de ki gezi parkı olaylarının bir numaralı aktörüdür. Olayları kışkırtmıştır, tahrik etmiştir. Hedef gösteriyorlar diyor. Seni hedef falan gösteren yok. Ben seni hedef olarak sadece hukuka gösteriyorum. Savcılar ve hukuk senin yakana yapışmalı, bu tahriklerin hesabını vermelisin. 

Gökçek, büyük oyunu belgelerle deşifre etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunun yalar önce planlandığını belgelerle ispat etti.


Gökçek: Ses Getirecek Suikastlar Olabilir
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gene Sharp’ın şiddetsiz eylem teorilerinin Türkiye’de sonuçsuz kaldığını ifade ederken, bundan sonraki süreçte dış güçlerin Türkiye’nin huzurunu bozmak için daha farklı eylemler üzerinde durabileceğini söyledi.
BEYAZ GAZETE