Ak Parti Nevşehir Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe çeşitli ülkelerde uygulanan ve Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan ve Rock and Water(Kaya ve Su) olarak bilinen psiko-fizik eğitiminin Türkiye’de de yaygınlaştırılması amacıyla ilk eğitimcilerin yetiştirilmesi için Nevşehir’de düzenlenen kursta incelemelerde bulundu.

Hollanda'daki Gadaku Enstitüsü tarafından birçok ülkede uygulanan eğitim, Atlantis Eğitim ve Davranış Bilimleri Merkezi öncülüğünde çeşitli illerden farklı meslek gruplarından kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Spor Salonu'nda 25 kişiye yönelik düzenlenen üç günlük uygulayıcı eğitmen kursunda, teorik ve pratik eğitimler verildi. 

İşte Milletvekili Menekşe'nin yaptığı açıklamayı izlemek için TIKLAYINIZ!
PEKİ ROCK AND WATER NEDİR;

Kaya ve su eğitimi, tamamen beden diliyle verilen bir eğitim sistemi. Beden dili ile beyni aktifleştirdiği zaman bu sayede kafa ile bedeni birleştirip güce ulaşıyor. Türkiye, Peru ve Çin'de eğitime yeni başlandı ve böylelikle eğitime devam eden ülke sayısı 43’e ulaştı. Hollandalı eğitimci Freerk Ykema tarafından yaklaşık 25 yıl önce ortaya konulan eğitim disiplini kapsamında Türkiye'de ilk eğitimciler eğitim alıyor. Bilinçli beden, bilinçli kafa, bilinçli bireyler yetiştirmek amaçlanıyor. Bireyler üzerine yönelik etkisiyle ilgili bilimsel kanıtları vardır. Başarı oranına etkili oluyor ve zorbalığın tamamen ortadan kalkmasını sağlıyor, sevgi ve saygı duyguları artıyor, gelecekle ilgili bilinçli seçimler yapılmasına katkı sağlıyor.
    Konu hakkında görüşlerini dile getiren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe açıklamasında; "Eğitim toplumun temel yapı taşlarından biri. 7'den 70'e her insanın değişik şartlarda farklı eğitimler alması, hayatı boyunca en önemli kazanımlarıdır. Yetkililer olarak bu tür eğitimler için eğitmenlerin eğitilip gelecek neslin beden dilini kullanmaları konusunda yetişmelerini sağlamanın görevimiz olduğunu düşünüyorum." dedi ve sözlerine son vermeden önce programın şehrimizde düzenlenmesi için emeği geçen Tügva Nevşehir İl Koordinatörü Oğuzhan Alkan’a, Atlantis Eğitim Kurumu yetkililerinden Zehra Yaman’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, diyerek sözlerine son verdi.