Genel kurul çalışmaları için Meclis'te çalışmalarını sürdüren AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe yaptığı açıklamasında; "Görüşmelerine devam ettiğimiz yeni Askeralma Kanun teklimizde öngörülen zorunlu askerlik süresi Meclis Genel Kurulumuzda 5. Madde de belirttiğimiz şekliyle 6 ay olarak kabul edilmiştir. Ülkemize, Kanunun çıkmasını bekleyen Mehmetçiğimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olsun" dedi...

Meclis Genel Kurulunda Askeralma Kanunu Teklifi'nin, askerlik süresini 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylık süresini ise 12 ay olarak öngören maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Öte yandan, TBMM Genel Kurulunda, Meclisin 1 Temmuz'da tatile girmeyerek çalışmalarını sürdürmesi kararı alındı. Genel Kurul, Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmelerini yarın ve perşembe günü sürdürecek, tamamlanamaması halinde haftalık çalışma günleri dışında cuma günü de mesai yapacak.