Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Yücel Menekşe, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan 
Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Yücel Menekşe, kadınların yaşamın en önemli aktörü olduğunu belirterek, bütün kadınların birer anne adayı olduğu söyledi.

Menekşe, 8 Mart Dünya Kadınlar Dünü ile ilgili yayınladığı mesajında kadınlara yönelik yapılan şiddeti de kınadı. Menekşe mesajının devamında, “Medeniyetleri şekillendiren kadının, artık yaşamın her alanında kendi ağırlığını hissettirmesi, bu çerçevede hareket etmesi gerekmektedir.

Yaşamın kökeninde de kadın vardır. Bütün kadınlar birer anne adayıdır. Peygamber Efendimiz (SAV), ’Cennet anaların ayağının altındadır buyurmuştur.’ Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onur duyduğumuz, ihtiyacımız olduğunda desteğini ve ilgisini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren bizi biz eden, sevgi ve şefkati karşılıksız fedakâr kadınlarımızın, kadınlar gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.