Tüm engellemelere rağmen seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il ziyaretlerine Aksaray’dan sonra Nevşehir’de  devam etti.

Akşener, miting alanına seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak geldi. Akşener’i Diriliş  Meydanı’nda binlerce vatandaş karşıladı. Yoğun katılımın gösterildiği alanda kadınların ve gençlerin çokluğu dikkat çekti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, sözlerine vatandaşların bayramını kutlayarak başladı.

Akşener, partisince Nevşehir Diriliş Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'de tarıma ve çiftçiye gereken önemin verilmediğini dikkat çekti.  Akşener, 2006'da çıkan bir yasayla gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'inin çiftçiye teşvik olarak ayrıldığını ancak bunun uygulanmadığını ileri sürerek, "2018 bütçesinde tam 14 milyar Türk lirası size ayrılmış ama 36 milyar Türk lirası size ayrılmalıydı. Elektriğinizin, mazotun, yemin fiyatı düşük olması lazımdı." diye konuştu."İlk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak"Cumhurbaşkanı seçilirse Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndereceğini dile getiren Akşener, şöyle devam etti: "Tam 4 milyon Suriyeli mültecimiz var. 150 milyar Türk lirası para harcanmış. Aşağı yukarı 35 milyar dolar ediyor. 150 milyar Türk lirasıyla neler yapılabilirdi bir düşünün? Kaç fabrika, kaç hastane, kaç okul? Çiftçinin hangi dertleri çözülebilirdi bir düşünün. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltmek olacak. Mültecileri vatanlarında mutlu, mesut, özgür yaşamaları için sağlıklı bir şekilde suhuletle memleketlerine geri göndereceğim."Türkiye'nin yeterli kaynağa sahip bir ülke olduğunu ancak bu kaynakların iyi yönetilemediğini öne süren Akşener, "Havaalanını yapacağız inşallah. Bir de demiryolu meselesi var. TİKA'nın harcadıklarının yüzde birini Aksaray'a yatırsak demiryolunuz uçar. Allah nasip ederse demiryolunu da bitirmek bana nasip olacak." dedi.

Akşener, cumhurbaşkanı seçilirse hem tarımda hem hayvancılıkta hem de sanayide üretim ekonomisini ön plana çıkaracaklarını anlatarak, "5 yılın sonunda Türkiye hayvan ithalatını bırakacak. Mardin'e gittim bayram öncesi. Mardin bütün Ortadoğu'ya hayvan ihraç eden bir şehrimizdi. Şu anda hayvan ithalatı almış başını gidiyor. Diyen Akşener Turizm kenti olan Nevşehir’in yanlış turizm politikası yüzünden kotu günler geçirdiğini kaydetti. IYI Parti Nevşehir Milletvekili  adayları Musa Ertaş , Fatih Mehmet Şahin ve Hüseyin  Sevindik'i Nevşehir halkına emanet etti. Boynunda Nevşehir Spor atkısı ile sürdürüldüğü mitingini "Nevşehir Spor Bana şans getirdi bende Nevşehir spora şans getireceğim diyerek Nevşehir Mitingini bitirdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Mitingi sonrasında seçmenleri ile fotoğraf çektirdi. Nigde IYI Parti Teşkilatının Hazırlandığı  mitinge katılmak icin  Nevsehir den ayrıldı.