Adnan Menderes, idamının 51. yıldönümünde iki ayrı programla anıldı.

Eski başbakanlardan Adnan Menderes , ölümünün 51. yılında mezarı başında kitlesel bir törenle anıldı. Gazeteci ve Yazarlar Vakfı tarafından Topkapı’daki Anıt Mezarda düzenlenen törene, duaların okunmasıyla başlandı.

‘ Türkiye unutmadı’

Törende konuşan Menderes’in gelini Ümran Menderes, demokrasi şehitleri olan Adnan Menderes ve arkadaşlarını 51 yıl sonra anmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Yaşananların acı olduğunu ifade eden ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Ümran Menderes, Türkiye ’de artık ihtilallerin sorgulanır hale geldiğini, bunun da çok önemli olduğunu kaydetti.

“Aradan bunca yıl geçmesine karşın Türkiye demokrasi şehitlerini unutmadı” diyen Ümran Menderes, her geçen yıl ilgi ve sevginin artarak devam ettiğini gördüklerini vurguladı.

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ise merhum Başbakan Menderes ve arkadaşlarının sadece bedenen bu dünyadan ayrıldığını, halkın gönlünde sevgilerinin devam ettiğini belirtti. Menderes’in siyaset gibi bir zor bir alanda milletin gönlündeki sevgiyle bugüne kadar yaşadığını dile getiren Yeşil, Menderes’in milletinin değerlerine karşı hassas olduğunu ifade etti.

Milletini çok seven merhum Başbakan Adnan Menderes ’in bu sevgisini, işlerini çok iyi yaparak gösterdiğini bildiren Yeşil, Menderes’in her türlü soruna karşı çözümün demokrasiden geçtiğini sürekli ifade ettiğini, onu “Yassıada’ya tıkanlara” verdiği cevabın yine demokrasi olduğunu vurguladı. Buradaki törenin ardından Sultanahmet Camii’nde Adnan Menderes ve arkadaşları için mevlit okutuldu.