Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri ve belediye başkanları, Kadın Kolları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbuğ Türkeş için hazırlanan kısa filmin gösteriminin ardından program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Daha sonra konuşan MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı konuşmasında şunları ifade etti:
Sayın milletvekilim, sayın ilçe başkanlarım, kadın kolları başkanım, belediye başkanlarım, il genel meclisi üyelerim ve belediye meclisi üyelerim, sendika başkanlarım, bu programın organizasyonunda emeği geçen türkav başkanım, muhterem hanımefendiler, bu salonu dolduran bozkurtlar,  

Aziz Ülküdaşlarım ve kıymetli Basın Mensupları, HEPİNİZ hoş geldiniz şeref verdiniz.

 

Bugün buraya, partimizin kurucu genel başkanı merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i anmak ve hayırla yâd etmek için toplandık.

Bu manevi atmosfer altında ruhuna Fatihalarımızı göndermek için buluştuk.

Dua, minnet ve şükran hislerimizle, burada kendisini ve muhterem hatıralarını bir kez daha sahiplenmek için bir araya geldik.

Merhum başbuğumuzu, aramızdan ayrılışının 16’ıncı yılında özlemle ve hürmetle hatırlamak için gönüllerimizi, sevdalarımızı ve bağlılıklarımızı beyan için bir araya geldik.

Karlı bir günde gözyaşları ve niyazlar eşliğinde onu ebediyete uğurlamıştık.

Rahmetli başbuğumuz, tam 16 yıl önce bir yıldız gibi içimizden, yanımızdan kayıp gitmişti.

Ama hala bir sancak gibi ufkumuzun ve yüreğimizin zirvelerinde dalgalanmakta; aziz emanetleriyle ve bizlere miras bıraktığı fikirleriyle pusulamız olmaya devam etmektedir.

Merhum başbuğumuz devlet ve siyaset hayatında millete mal olmuş bir şahsiyettir.

Ülkemizin en karanlık dönemlerinde onun soğukkanlı ve itidalli tavrı, birlikten, kardeşlikten yana koyduğu tercihi, fitne çarkını çeviren ideolojik akımlara gösterdiği tavizsiz yaklaşımı hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Türk milletine adanmış bir ömrün, Türk milliyetçiliğini bayraklaştırmış bir inancın ve saldırılara aldırmayan bir cesaretin simgesiydi.

Vatan topraklarına emanet edilişinin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, artan bir sevgi ve özlemle hem ülkücülerin hem de aziz milletimizin sahiplenmesi düşüncelerinin haklı, tavsiyelerinin samimi ve sözlerinin isabetli olmasından kaynaklanmaktadır.

Bu itibarla mücadeleci kişiliği, yılmayan ve vazgeçmeyen mizacı, kötümserliğe set çeken karakteri kendisini ülkücülerin başbuğu yapmıştır.

Ve şüphesiz hepinizin onaylayacağı üzere, Türk milletinin hizmetine sunulan hayattır, Türklüğün emrine giren fazilettir ve İslam’ı yücelten kararlılıktır.

Başbuğumuz, milletimizin nabız atışlarından birisidir.

Ülküsünü, ülkücüyle kavuşturan, özlemlerini ve iddialarını Türk dünyasına ulaştıran tarihi bir şahsiyettir.

Bunlardan dolayı kendisini saygı ve hasretle anıyoruz, tavsiyelerini daha da yukarılara çıkarmak için her türlü çabayı gösteriyoruz.

Başbuğumuzun liderliğinde ülkücüler; Ötüken’den Ankara’ya, Çin Seddi’nden Adriyatik kıyılarına heveslerini, arzularını ve tavsiyelerini tebliğ etmiş, daha iyi bir hayat, daha huzurlu ve kudretli bir millet gerçeği için var gücüyle uğraşmışlardır.

Bu kapsamda vatan, bayrak ve millet kalplerde ve zihinlerde yüceleşmiştir.

Türklüğün var olduğu, İslam’ın yaşandığı ve kutlu ecdadımızın izlerinin bulunduğu her yer bizim aklımızda ve yüreğimizde ayrıcalıklı bir yer ve konuma sahip olmuştur.

Bu uğurda şehitlik bizim kaderimiz, eza ve cefa süsümüz haline gelmiştir.

Ne iktidar baskısı, ne eşbaşkanların oyunları ne de küresel tezgâhların senaryoları bizden istenilen tavizleri alamamıştır.

Merhum Başbuğumuzun açtığı yolda ve belirlediği istikamette, onun sergilemiş olduğu seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaset, bugün bizim de kılavuzumuz olmaya devam etmektedir.

Bilinmelidir ki, Milliyetçi Hareket var oldukça ve bir oldukça, Türk milleti hep güçlü olacak, sıkıntıya düşse bile umutsuzluğa ve kedere ASLA kapılmayacaktır.

Bu duygularla, manevi huzurunda toplandığımız merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’e ve bugün hayatta olmayan bütün dava arkadaşlarımıza, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyorum. Manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum.

Ruhları şad, kabirleri nur, mekânları cennet olsun.

Hepinizi saygı ile selamlıyor, teşekkür ediyorum dedi.

 

İl Başkanı Göksel Taşçı'nın konuşmasının ardından ise Tasavvuv Müziği Sevenler Derneği Müzik Topluluğu tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Koronun seslendirdiği 'Türkiyem' şarkısı programa katılanlarca uzun süre alkışlandı.

Anma Programa konuşmacı olarak katılan MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem ise, "Ahlak anlayışını, Türk ahlakı ve Müslümanlık inancından oluşturan rahmetli başbuğumuz "Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur " diyerek din sömürüsü ile vatandaşlarımızdan oy isteyenlere önemli bir mesaj vermiştir. "Ülkücüler, insanlık alemi içinde ne uşak olmayı,nede başkalarına uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır" diyerek,tüm ülkücülerin insanlığa ne denli önem verdiğini vurgulamıştır.Ömrünü Türk milletinin bekası ve mutluluğuna adayan ve bu uğurda zindanlar, işkenceler görüp idam sehpalarından dönen Türk dünyasının başbuğu İslam ahlak ve faziletini, Türklük gurur ve şuurunu aynı bedende yaşayan, siyasi amaçlarını devletinin ve milletinin çıkarları önüne geçirmeyen dava adamı. İdealist bir hareketin yılmayan yolcusu. Kendi yetiştirdiği evlatlarını haksız idamlara, kör kurşunlara kurban veren fakat hiç usanmayan canı pahasına ülküsüne yol alan koca bir çınar. Vefatının ardından yıllar geçmesine rağmen bizlere bıraktığı davasının bekçisi olduk. Bu kutsal davayı ebediyete kadar yaşamaya ve yaşatmaya söz veriyoruz. 4 Nisan 1997'de hakka yürüyen başbuğumuz Alparslan Türkeş'i rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.