TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgözi Mevlana Derneği Tarafından Düzenlenen Geleneksel Aşure Günü Programına Katıldı. Açıkgöz burada yaptığı konuşmasında; “Mübarek Muharrem ayının sembolü olan aşure, sevgi, saygı, kardeşlik ve beraberlik duygularını aynı aşurenin içerisindeki malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu o lezzetli tat gibi bizlere de birliği, beraberliği ve kardeşliği yaşatıyor. Bu mübarek aylarda oruçlarımızla, ibadetlerimizle, ikramlarımızla daha da anlamlı hale gelen aşure gününden ve Muharrem ayından iyi istifade etmeliyiz. Rabbimiz yaptığımız ve yapacağımız tüm ibadetleri ve ikramları kabul etsin. Bu mübarek aylar ve günler hürmetine vatanımızı, milletimizi her türlü kötülüklerden korusun. Bizlere zarar vermek isteyenlere fırsat vermesin. Birlik beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Açıkgöz,Mevlana Derneğinin aşure programında, vakıf geleneğini yaşayan ve yaşatan gönül erleriyle bir aradayız. Muharrem Ayı Aşure Günü Kerbela’da şehit edilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin'le birlikte Ehl-i Beyt mensuplarını ve şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Bereketin, kardeşliğin simgesi Muharrem Ayı ve Aşure Günü İslam alemimize hayırlara vesile olsun. Rabbim, tüm şehitlerimize rahmet eylesin dedi.

Konuşmalara sonrası Mevlana Derneğinin proğramında tüm misafirlere aşure ikramında bulunuldu. İkramın ardından program Kuran-ı Kerim ve dua ile son buldu.

Açıkgöz'e Mevlana Derneğinin aşure proğramında Birlik Vakfı Nevşehir Başkanı Gürbüz Dinç'te eşlik etti.