Kıymetli hanımefendiler; 8 Martın dünya kadınlar günü ilan edilmesiyle “insan hakları temelinde kadınların hak ettikleri yere getirilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta da arzulanan katılımcı bir noktada olmaları amaçlanmıştır. İlk defa 1921 yılında ülkemizde kutlanmaya başlanan ve yeni kurulan Türkiye cumhuriyeti devletinde kadınlarımız, hem toplumda ve hem de yasalar karşısında eşit, eğitimli ve modern birer birey olarak görülerek, birçok hak ve özgürlüklerinin teslim edilmesi nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 
Millet olarak tarihimize bakıldığında, Türk kadınının geçmişimizde ortaya koyduğu yüksek sadakat, cesaret ve ahlak timsali olmuş birçok abide kadın şahsiyetleri içimizden çıkardığı görülmektedir. Gevher Nesibeler, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar gibi daha birçoğunu rahmetle anıyorum. Ancak günümüz Türkiyesinde maalesef hala “töre cinayetleri””çocuk gelinler” kadına şiddet” taciz ve istismar gibi çağdışı birçok sorunla başbaşa olduğumuzu, bu sorunların son zamanlarda artarak devam ettiğini ve kadınlarımıza yönelik bu olumsuz yaklaşımların yasal anlamda da karşılık bulamadığını üzülerek belirtmek durumundayım. 
Türk Milleti olarak, gerek dini inancımız ve gerekse milli- manevi değerlerimiz çerçevesinde kadınlarımızın bugün yaşamın neredeyse her alanında ki var olma gayretlerinin yanında olmamız gerekiyor. Zira kadınlarının eğitim seviyelerini yükseltmiş, kadınlarını bir obje olarak görmek yerine onların yollarını açan ve saygı duyan toplumlar bugün dünyanın gelişmiş toplumları arasında yerini almaktadır. 
Bu nedenle; Yüce Allah’ın takdiri ve siz değerli kardeşlerimin teveccühü olur ise evvel emirde Nevşehirimizde ihtiyacı hissedilen sosyal, ailevi ve ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan hanımlara belediyemizin kol kanat gereceği, sorunları çözülene kadar da onları misafir edeceğimiz “Kadın Destek Evi” projemizle birlikte, yine çalışan hanım kardeşlerimizin çocuklarını güven içinde emanet edebilecekleri “Çocuk Bakımevleri “projelerimizi hayata geçireceğiz. 
Değerli hanımefendiler; Türkiyede hızla artan boşanma istatistiklerinde maalesef Nevşehirimiz 5. sıradadır. Bu nedenle sorunların kaynağını tespit ve çözüm arama hususlarında kendisini mesul gören belediyecilik anlayışımız gereği şehrimizde ki kanaat önderleriyle oluşturacağımız heyet ile sorunları çözebilmek için “Biz Bir Aileyiz” projemizi başlatacağız. Yine süregelen hayat içerisinde çok farklı konularda sıkıntılarla karşılaşan hanım kardeşlerimiz adına “Nevşehir Belediyesi Kadınlar Meclisi” siz değerli hanım kardeşlerimizin katılımları ile oluşturulacaktır. Kadınlar Meclisimizin görev alanı “kadın sorunları ve hakları” çerçevesinde olacaktır. Allah Resulü (SAV) “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” buyuruyor. Bu vesile ile; kadınlarımızın bizlere “Yüce Allah’ın bir lütfu, bir emaneti “ olarak görüldüğü, her türlü saygıyı hak eden kadınlarımızın hiçbir negatif ayrım görmeksizin toplumumuzun özgür, katılımcı ve birleştirici gücü olduğu bir Türkiye’nin önünde hiçbir gücün duramayacağını belirtiyor, Türk kadınlarının şahsında 8 mart dünya kadınlar gününüzü kutluyorum. Selam ve saygılarımla.
Mehmet VAROL
MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı