Milliyetci Hareket Partisi Avanos Belediye Başkan Aday Adayı Demokrasi Paketi ile ilgili açıklamada bulundu.
SEZER DİYOR Kİ: 
Sevgili hemşerilerim. Bu hafta projelerimi anlatmaya ara verip; çok önemli bulduğum,
1        Ekim tarihli başbakanın açıkladığı “sözde demokrasi paketi “ hakkındaki fikir ve görüşlerini ve de yorumlarını sizlerle paylaşmayı daha önemli VATAN VE NAMUS BORCU olarak gördüm.
 
Diyorlar ki ilkokulda andımız kalktı. Olurmu böyle şey diye itiraz edenlere de kalkarsa ne olurmuş sanki Allahın emirlerimi ki suremi, ayetmi, hadismi diyorlar. Sözde Müslüman esasta din taciri olanlara bende diyorum ki andımız Allahın ve yüce dinimizin ve kuranımızın emridir, ve de peygamberimiz HZ. Muhammedin hadisidir.
 
Buyrun kelime kelime inceleyelim bunun böyle olduğunu ispat edeyim. Andımız diyorki :
 
1-      TÜRKÜM: Türk nedir? Anadoluda ve batı asyada kuzey afrikada doğu avrupada yaşayan Müslüman Ahalinin adıdır. Bir ırkın değil bir milletin bir büyük topluluğun adıdır. Dinimizin 32 farzının 18’i namaz ve abdesti kapsamasına rağmen; namaz sözcüğünden daha çok kuranda KAVİM sözcüğü ile karşılaşırsınız. Kavmin bugünkü dilimizdeki karşılığı birlikte yaşayan birlikte yönetilen insanlar topluluğudur.  Yine kuranda binlerce defa ümmet sözcüğü ile karşılaşırsınız. Ümmetin Türkçe karşılığıda MİLLETTİR MİLLET. Millette ırk değildir. Büyük bir topluluktur. Bu milleti meydana getiren unsurlarda: 1- Dil birliği  2- Din birliği 3- Irk birliği 4- tarih birliği 5- vatan birliği 6- Ülkü birliği 7- bayrak birliğidir. Bunların birkaçına değil toplamına millet denir. Sadece dili farklı olmakla veya sadece ırkı farklı olmakla ayrı millet olunmaz.
 
2-      DOĞRUYUM ÇALIŞKANIM :  Yüce peygamberimize sahabiler sorarlar: İslamiyeti bir cümle ile açıklarsanız nasıl açıklarsınız diye o da buyurur ki;  DOĞRULUK, BÜYÜKLÜK DÜRÜSTLÜK VE ÇALIŞMAKTIR. Onun için doğruyum ve çalışkanım.
 
 
3-      ÜLKÜM YÜKSELMEK VE İLERİ GİTMEKTİR:  Ülkü( gaye ve amaç) peki islamiyette yükselmeyi ve ileriye gitmeyi hem bireysel hem de din adına emretmiyor mu?
 
4-      KÜÇÜKLERİMİ SEVMEK BÜYÜKLERİMİ SAYMAK: Buda islamiyetin gereği ve emirleri değil mi?
 
5-      VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN:  Derken; Türk müslüman ahalinin adıyken kişi kendi varlığını bu ahalinin güvenliği, bağımsızlığı, huzuru istikbali ve de istiklali için feda ederse en iyi Müslüman “ şehit veya gazi olmuyor mu” bunlar dini kullanarak siyaset ve ticaret yaparlar ama dinimizi bilmezler.  Bilseler eğer çıkıp ta ANALAR AĞLAMASIN demezler. Ne alaka diye düşüneceksiniz açıklıyorum:
 
1 -Yüce dinimiz islam diyor ki: Biz dünya kurulmadan önce kim kiminle izdivaç edecek izdivaçları ne kadar sürecek kim kimlerin izdivacından dünyaya gelecek ve ne kadar yaşayacak önceden belirledik. Hiçbir şekilde hayat kısalmaz bazı hallerde ömür uzayabilir. Bunun takdiride günün şartlarına göre yüce Allaha aittir.
 
2- İslam dininde şehitlik ve şehadet şerbeti en kutsal ve de en yüce bir makam olduğuna inanan Müslüman şehit olmak için can atar. İslamiyet yayılırken ve de PEYGAMBERİMİZİN bizzat yaptığı Uhud, Hendek ve Bedir savaşlarında ANALAR AĞLAMADI mı? Türkler 16 devlet ve 2 imparatorluk kurarken  ve de korurken ANALAR AĞLAMADI mı?  Çanakkale savaşında 250 bin kınalı kuzu bile bile ölüme giderken ANALAR AĞLAMADI mı?  1974 Kıbrıs Barış Harekatında ANALAR AĞLAMADI mı? Ama Denktaş olmasaydı 2007 ve 2008 yılında bunlar Kıbrısı masada satacaklardı. 1980 öncesi milletin bir yandan doğu blokunun esiri diğer yandan Amerikanın kölesi ve esiri yapmaya kalkanlara karşı binlerce Ülkücü ve Devrimci şehidin ANALARI AĞLAMADI mı?.  12 Eylül ihtilalinde  işkence ve zulümlerde ölen ve bile bile idam edilen bağımsızlık ve hürriyet sevdası gençlerin ANALARI AĞLAMADI mı?. 
 
Ben fetva ehli değilim fakat dini bilgilerim doğrultusunda diyorum ki ANALAR AĞLASIN demek Allaha şırk koşmaktır. Ve de HAŞAA  HAŞAA  KAFİRLİKTİR.
 
PAKETTEKİ DİĞER İNCİLERE BİR BAKIN QXW HARFLERİ DAHİL EDİLECEKMİŞ:  X: ks hadi bununla taksiyi 5 ahrf ile değil de 4 harf ile yazarsın. W: ile beğenmedikleri wiskiyi ya da Wc’yi yani helayı yazarsın. Yabancılar kolay okusun diye. Q: İle neyi yazacaksın ? yoksa bir yakınına Almanya daki kataloğ satışı yapan QELLE firmasının distribütörlüğünü mü alacaksın. ?
 
 % 3’ DEN ÇOK OY ALAN PARTİYE HAZİNE YARDIMI YAPACAKLARMIŞ: Neden:  hiçbir şekilde % 6’yı geçemeyen PKK’nın değişik isimlerdeki uzantısı partiye AKP’ye yalakalık yapan ihanet işbirlikçisi sözde ülkücü sözde alperen BBP’ye birazda geldiği yeri unutmayarak ve de onları bir defa daha frenlemek adına saadet partisine öşür mü dağıtacaksın?
 VATANA İHANET TERÖR VE RÜŞVETTEN HÜKÜM GİYENLER PARTİ ÜYESİ OLABİLECEK:  Bu sıfatların tek adı hainliktir. Yapanda haindir. Şimdi sıra hainleri ödüllendirmeye mi geldi? Bunun adına da demokratik paket diyorsunuz.
EDEP YARESUL ALLAH… 
 
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ “HACI BEKTAŞ-İ VELİ” ADINI ALACAKMIŞ:  Hacı Bektaşi Veli hazretleri bütün islam aleminin ve bütün mezheplerin ve de tarikatların kabul ettiği, saygı duyduğu bir zaati muhteremdir. Kimse buna itiraz etmez. Fakat 2007 yılında bu Üniversiteyi o zamanlarki Nevşehir millet vekili Rıdvan Köybaşı ve o zamanlar ki dış işleri bakanı Abdullah Gül Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’e onaylatırken adının Kappadokya Üniversitesi olmasını kabul etmeyen Kappadokya değince Ürgüp akla geliyor Nevşehir olacak diye direten Nevşehirlilere ne cevap vereceksiniz. Hacı Bektaşi Velinin türbesinin Nevşehir il sınırlarında olduğunu da yeni mi öğrendiniz.  Böyle yapınca Bektaşileri kandırıp oylarını mı alacaksınız. ? 
 
ÖZEL OKULLARDA KÜRTÇE EĞİTİM SERBEST OLUYOR:  İlk önce özel okullar sonra devlet okulları sonra anayasa değişikliği ile kürtçe resmi dil olacak. Dünyada 450 milyon kişi Türkçe konuşur ve anlarken iyi bir yüksek lisans yapmak için yeterli olmuyor İngilizce öğreniliyor, balkan ülkelerinde 8 milyon nüfuzlu Bulgaristan ve buna benzer diğer ülkecikler kendi dilleri yeterli olmuyor diye ana okulundan itibaren Rursça eğitim alıyorlar. Afrika ülkelerinde kendi dilleri yeteriz olduğu için Fransızça ve İngilizceyi ilkokuldan itibaren alıyorlar.  Türkiyedeki 12 milyon Kürt asıllı vatandaşımızın yarısı zazaca yarısı kırmanca bunlar kendi dillerinde eğitilmiş olsalar neye yararlar. Mesleklerini nerde ve nasıl icra edebilirler. Eski Yugoslavya da 7 ayrı millet 6 ayrı devlet 6’da resmi dil vardı. Sonuç çöküş ve devletçiklere ayrılmak . Çekoslavakya iki resmi dile sahip idi, bugün Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ikiye ayrıldılar.  Belçika 2 Resmi dile sahip Flemenca ve Fransızca eğer Avrupa birliği yapışkanı olmasa ve de Brüksel Avrupa birliği baş şehri olmasa hemen yarın ikiye ayrılacaklar. 50 devletcik ve 72,5 milletten oluşan Amerika Birleşik Devletleri oluşturulurken resmi dil ne olsun diye halk oylaması yapıldı. Halk oylaması sonucu % 50,3 İngilizce %49,7 Almanca çıktı.  Ama ABD’nin resmi dili İngilizce  ikinci bir resmi dil yok. Neden onların hakları %49,7 Almancayı isterken bu kadar istek var iken 2. Resmi dil Almanca olsun demediler. 
 
Bizde dilde bölünmek bir gün mutlaka devlet olarak bölünmeyi getirir.  Bütün ihanet paketlerine dur diyebilmek için nasıl ki 1989 seçimlerinde o zamanki iktidar Anavatan Partisinden İlk önce belediyeler sonra iktidar elinden alındı ise bizler adımız VATAN SEVER, MİLLİYETÇİ, ÜLKÜCÜ, ULUSALCI, HALKÇI, CUMHURİYETÇİ, ATATÜRKÇÜ, KEMALİST, GERÇEK MÜSLÜMAN, GERÇEK ÜMMET, GERÇEK KUL OLARAK  2014 mahalli seçimlerinde aynen 1989’da olduğu gibi şimdide öncelikle AKP’nin elinden belediyeleri daha sonrada AKP’nin elinden iktidarı almak adına bir sefere mahsus da olsa tüm Avanoslu hemşerilerimi Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.  Siz Avanoslu hemşerilerimden iradesini satmayan vatanını ve milletini seven dürüst ve dik duran en az 3500 seçmenin oyuna talibim.
 
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR.
Haftaya BOP ( Büyük Orta Doğu Projesi) ve Arap Baharı ( Amerikan işgali) konularını sizin ile paylaşacağım. Beni izlemeye devam edin. 
 
 
ALİ İHSAN SEZER…..